Accent Wonen
Image default
Badkamer

Vele soorten en kleuren afdichtingskitten. Welke moet ik nemen?

Wat een keuze en ook toch niet.

Ooit een doe-het-zelf- of bouwmarkt binnengelopen en je een beetje overweldigd gevoeld door het aantal verschillende kitten en lijmen dat wordt aangeboden?
Laten we teruggaan naar de basis. Afdichtmiddelen worden gebruikt om een ​​barrière te vormen om te voorkomen dat vloeistoffen door voegen en spleten gaan. Ze voorkomen ook dat lucht, geluid, stof en insecten in openingen terechtkomen. Ze dichten de openingen die te klein zijn om met andere materialen, zoals beton, te worden gebruikt.

Afdichtmiddelen hebben over het algemeen minder sterkte en meer flexibiliteit dan traditionele lijmen, hoewel sommige zowel kunnen hechten als vullen.

Kitpistool

De meeste kitten en lijmen worden aangebracht met een kitpistool. Het mondstuk moet groter worden afgesneden dan de te vullen opening en het product moet worden aangebracht door constante druk uit te oefenen in een hoek van 45 graden. Vervolgens kan een stuk gereedschap of een vochtige vinger worden gebruikt voor een gladde afwerking.

Siliconenkitten

Siliconenkitten worden over het algemeen gebruikt bij badkamers kitten en andere natte ruimtes , zoals toiletten kitten, omdat ze waterdichte, schimmelwerende en schimmelwerende eigenschappen hebben.

Siliconenkitten blijven flexibel bij alle temperaturen, zijn volledig waterdicht, hechten goed aan bijna alles en ondersteunen geen schimmelgroei. Siliconen kunnen worden gebruikt rond gootstenen, badkuipen, douchecabines en raamkozijnen.

Afdichtingsmiddelen worden nu op veel verschillende gebieden gebruikt, of het nu gaat om bouwplaatsen, sanitaire toepassingen en armaturen, ramen, metaal- of kunststofbouw, in het huishouden of doe-het-zelf. Ze zorgen voor een duurzamere kwaliteit. Het draait allemaal om prestaties en siliconenkitten zijn de betrouwbare manier om voegen af ​​te dichten tegen de elementen. Ze hebben de beste weerstand tegen weersinvloeden en gaan tot tientallen jaren mee.
Zelfs jaren van verwering in de open lucht zullen hun fysieke eigenschappen niet veranderen. Ze zijn niet alleen slijtvast, ze dempen bewegingen tussen onderdelen als gevolg van temperatuurveranderingen, vochtigheid, krimp van constructiemateriaal, geluid, wind en andere mechanische schokken. Siliconen hebben ook een extreme temperatuurbestendigheid omdat de elastische eigenschappen van siliconenkitten vrijwel constant blijven tussen -40 °C en +100 °C. Deze belangrijke kenmerken maken siliconenkit betrouwbaar, veelzijdig en perfect voor klussen in en om het huis, met name voor weersbestendigheid.

Wilt u het toch liever uitbesteden door een proffesioneel bedrijf dan is Kitbedrijf AreYouKittingMe een kitbedrijf met heel veel goede recenties. Er sluiten nu ook al aannemers en bouwbedrijven aan. Zij leveren alle kleuren siliconenkit en kunnen ook nog mengen.

  • Zij helpen u ook bij:
  • Uitsnijden van oude kit
  • Het kitten van badkamers
  • Afkitten van keukens
  • Het kitten van toiletten
  • Dilatatievoegen kitten
  • Vloeren & plinten afkitten

 

https://www.areyoukittingme.nl/