Accent Wonen
Image default
Beveiliging

Het beste hekwerk in jouw situatie

Of je nu een woning hebt met een ruime tuin, een bedrijfspand, een sportveld of een zwembad: de kans is groot dat je je grond wilt omheinen. Dit kan je doen met een schutting of een haag, maar in veel gevallen is een hekwerk de beste optie. Alleen: welk hekwerk kies je? Op deze pagina lees je alles over verschillende typen hekwerken en poorten.

Hekwerken

Sierhekwerk

 De naam zegt het al: een sierhekwerk is een hekwerk met een stijlvolle uitstraling. Bij een sierhekwerk is de decoratieve uitstraling vaak net zo belangrijk als het zorgen voor veiligheid en afscheiding. Sierhekwerken zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een klassieke uitstraling met krullen en versieringen, of voor de strakkere vormen van een modern sierhekwerk.

Spijlenhekwerk

 Spijlenhekwerken worden meestal om bedrijventerreinen heen geplaatst. Deze hekwerken, welke bestaan uit verticale spijlen in een frame, hebben tot doel om indringers buiten te houden. Vaak zijn ze niet het meest stijlvol, maar wel oerdegelijk en stevig. Het is niet vreemd dat dit type hekwerk ook wel een industrie hekwerk wordt genoemd.

Paneel afrastering

 Voor dit type hekwerk zijn er veel verschillende benamingen. Misschien ken je dit hekwerk wel als paneelhek, DSM hekwerk of dubbelstaafmat hekwerk. Een paneel afrastering wordt gebruikt voor tuinen, maar vaak ook in de publieke ruimte. Het hekwerk heeft de naam om tijdloos te zijn en zie je vaak bij sportvelden en scholen.

Poorten

 Kies je voor een hekwerk dan is in veel situaties ook een poort nodig. Door de poort ga je niet alleen naar binnen en naar buiten, maar kan je een gebied ook echt afsluiten en ga je ongenodigde gasten tegen.

Elektrische poort

 De elektrische poort zorgt voor veiligheid, terwijl je wel veel gebruiksgemak hebt. Je hoeft namelijk niet handmatig de poort te openen, maar dit gebeurt automatisch. De elektrische poort is vaak een draaiport of een schuifpoort.

Draaipoort

 Draaipoorten worden vaak gebruikt bij opritten. De naam zegt het al: de poort draait open. Verschillende types draaipoorten zijn verkrijgbaar. Het belangrijkste onderscheid dat gemaakt kan worden, is tussen de draaipoort met een enkele vleugel en een dubbele vleugel. Wil je een relatief grote opening kunnen creëren, dan wordt vaak de dubbele draaiport geadviseerd. Dit vanwege de beperkte draaicirkel en het lichtere gewicht. Op draaipoorten wordt vaak een cilinderslot aangebracht, zodat je een ruimte of gebied ook echt kunt afsluiten. Draaipoorten moeten vaak op maat gemaakt worden, zodat deze precies past in de bestaande situatie.

Schuifpoort

 Het laatste type poort dat hier wordt besproken is de schuifpoort. De schuifpoort ‘schuift’ open en dicht, over een rail of op wieltjes. Zo wordt de toegang voor indringers versperd en zijn je eigendommen veilig. Voordeel van een schuifpoort is dat deze opent langs het hekwerk, waardoor je geen ruimte hoeft vrij te houden voor de draaicirkel van de poort. Ook voor schuifpoorten geldt dat deze op maat gemaakt kunnen worden. Voordeel van een op maat gemaakte poort is dat deze altijd naar wens is en goed in de ruimte past.

Op zoek naar een specialist

 Heb je je online georiënteerd op een hekwerk en poort, dan is het tijd om een gespecialiseerde leverancier te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld hekwerk Twente zijn. Hekwerk Twente heeft alle genoemde hekwerken en poorten in haar brede assortiment. Contact opnemen met een specialist is voor de keuze van een hekwerk (met of zonder poort) altijd een goed idee. De specialist weet immers vaak wat het beste alternatief is in iedere situatie.

https://www.thobv.nl/