Accent Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

5 tips bij het kopen van een schuifpui

Wil je een schuifpui kopen, zodat je meer lichtinval en een ruimtelijker gevoel creëert in je woning? Voordat je overgaat tot een definitieve bestelling, volg deze 7 tips die je helpen om een duurzame aankoop te doen.

Tip 1: onderzoek welk materiaal je wilt

Een schuifpui is te verkrijgen in allerlei soorten, maten en materialen. Aluminium, kunststof en hout zijn hierbij allemaal mogelijk. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Kunststof is licht en de goedkoopste optie. Aluminium is daarentegen zwaar en is de duurste optie. Wanneer je kiest voor een houten schuifpui, zitten de kosten tussen deze twee materialen in. Hout is een zwaar materiaal dat goed isoleert en tot wel 75 jaar meegaat – bij het juiste onderhoud natuurlijk.

Tip 2: kies voor goed isolerend glas

Bij het kopen van een schuifpui is het niet alleen belangrijk om voor kwalitatief hoogwaardig materiaal te kiezen. Het is ook belangrijk om na te denken over goed isolerend glas. Bij Houten Kozijn Outlet koop je een hardhouten schuifpui, eventueel met dubbel HR++ of triple HR+++ glas. Heb je in je hele woning dubbel glas? Dan is het ook bij je schuifpui goed om te kiezen voor dit glastype. Mocht je triple glas hebben in je woning, of het plan hebben om al het bestaande glas te vervangen voor triple glas, kies dan in dit geval ook voor dit glastype. Je creëert hiermee een uitermate hoge isolatiewaarde en dus een lagere energierekening!

Tip 3: bepaal wat voor soort onderdorpel je wilt

Bij het kiezen van een houten schuifpui, heb je vaak de keuze tussen houten of kunststof onderdorpels. Een kunststof onderdorpel ligt hoger in prijs, maar besef wel dat dit een stuk langer mee gaat dan hout. De onderdorpel is namelijk een oppervlak waar veel overheen wordt gelopen en waar veel weersinvloeden tegenaan komen. Regenwater is vaak in direct contact met de onderdorpel, wat betekent dat er schimmelvorming of rotting kan ontstaan. Natuurlijk kan je dit bij een houten onderdorpel voorkomen door deze regelmatig schoon te maken en te onderhouden.

Tip 4: laat een hordeur op maat maken

Jouw nieuwe schuifpui staat waarschijnlijk dagenlang open in de lente en zomer. En groot gelijk heb je, want die frisse lucht in huis doet wonderen. De insecten daarentegen, die zijn niet gewenst in huis. Overweeg daarom zeker om een op maat gemaakte hordeur bij je houten schuifpui te bestellen. Je kan hiermee je pui lekker open laten staan, zonder ’s avonds op insecten te hoeven jagen. Ideaal dus!

Tip 5: controleer de technische tekening goed

Wanneer je bij Houten Kozijn Outlet een schuifpui bestelt, hoef je deze niet direct te betalen. Er wordt namelijk eerst een technische tekening gemaakt waarin al jouw voorkeuren worden opgenomen. Deze wordt je vaak al binnen 24 uur toegestuurd per e-mail. Controleer de technische tekening goed voordat je akkoord geeft. Pas wanneer deze perfect is, gaan de vakmensen voor je aan de slag. En ook dan pas hoef je je betaling rond te maken!

Laat het team weten wat je wensen zijn

Je schuifpui naar wens samenstellen, doe je heel eenvoudig via de webshop van Houten Kozijn Outlet. Nadat je al je voorkeuren hebt doorgegeven, zie je via de slimme configurator meteen hoe duur je schuifpui is. Heb je echter speciale verzoeken? Neem dan even contact op met het team door te bellen of e-mailen. Je vindt de contactgegevens op de website. Je wordt dan snel verder geholpen en er zal dan – indien mogelijk – een offerte op maat gemaakt worden.