Accent Wonen
Image default
Consumenteninformatie

De VvE beheer groep

Als je in Den Haag of Rijswijk woont en je huurt of koopt er een appartement, dan word je automatisch lid van het VvE beheer in Den Haag of het VvE beheer in Rijswijk. De VvE (Vereniging van Eigenaren) zal voor het onderhoud en beheer van het complex zorgen waar je je appartement hebt gehuurd of gekocht. Alle bewoners van het complex moeten maandelijks een vast bedrag betalen aan de VvE voor het onderhoud. Het bestuur van de VvE zal een schoonmaakbedrijf, technische dienst en een glazenwassersbedrijf inhuren.

Contract opstellen

Bij het opstellen van het contract met het schoonmaakbedrijf, zal op papier worden gezet wat er allemaal volgens het contract gedaan moet worden. Wanneer één van beide partijen zich niet houdt aan het contract, dan kan dat per direct ontbonden worden. Ze zullen de trappenhal, trappen, lift, de gangen en dergelijke allemaal schoon houden. Door ervoor te zorgen dat alles goed schoon is, zul je ook met meer plezier in het appartementencomplex wonen.

Technische dienst

Een schoon appartementencomplex heeft ook het voordeel dat als je je appartement wil verkopen dat gemakkelijker gaat, dan wanneer het er vuil uitziet. Ook wordt er een technische dienst ingehuurd die ervoor moet zorgen dat de lift zonder onderbrekingen goed blijft werken. Wanneer hij stuk is, dan moeten ze de lift met spoed repareren, omdat je van de bewoners niet mag verwachten dat ze met bijvoorbeeld de boodschappen vijf hoog de trap op moeten.

Het reservefonds

Zowel het VvE beheer in Den Haag als het VvE beheer in Rijswijk zijn wettelijk verplicht om een reservefonds op te bouwen. Het reservefonds dient voor het bekostigen van groot onderhoud. Het dak kan beschadigd worden door een zware storm. Dan moet het met spoed gerepareerd worden. Vanuit het reservefonds kunnen de onkosten betaald worden. Ook moet de VvE ervoor zorgen dat er een opstalverzekering is afgesloten. Nu zal het bestuur de werkzaamheden niet allemaal kunnen controleren. Om die reden wordt er een extern bureau ingeschakeld, dat het werk van het bestuur overneemt.

Het VvE beheer uitbesteden

Het bestuur van de VvE beheer in Den Haag en VvE beheer in Rijswijk zouden kunnen besluiten om een extern bureau in te schakelen, dat ervoor zorgt dat alles in het appartementencomplex goed wordt bijgehouden. De medewerkers zorgen dat het bestuur wordt ontzorgd. Het extern bureau zal een hoogwaardige dienstverlening realiseren, die goed betaalbaar is. Er wordt een volledig pakket aangeboden, zodat alle noodzakelijke diensten worden verricht.

https://www.ektiv-vvebeheer.nl/