Accent Wonen
Image default
Doe-het-zelf

De voordelen van het laten stucen van je muur

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zowel de muren als het plafond te stucen. Vooral in nieuwbouwhuizen is het de normaalste zaak van de wereld. Het grote voordeel aan het laten stucen van je wanden en ook plafond, is dat ze super strak worden afgewerkt, waarna je er mee kunt doen wat je zelf wilt. Zo kun je de muren sauzen, maar ook behangen behoort tot de mogelijkheden. Zoals je kunt zien, heeft stucen dus tal van voordelen. Welke voordelen het nog meer heeft, vertellen we je hier.

Gladde muren

Het grootste voordeel van bijvoorbeeld een plafond stucen, is dat je eenvoudig en snel eventuele oneffenheden kunt wegwerken. De kans dat je muur namelijk na enkele jaren wonen niet meer helemaal glad is, is natuurlijk vrij groot. Wil je dan je muur een andere kleur geven, dan is het wel eerst zaak dat je de muur glad strijkt, alvorens je aan de slag kunt met een andere kleur of behang. Uiteraard kun je ook kiezen voor een muur met een structuurtje indien je dat mooier vindt dan glad.

Kosten 

Het laten stucen van je muur is in verhouding een stuk voordeliger. Of je het nu zelf doet of je muur laat stucen door een stukadoor. Goed uitgevoerd stucwerk gaat namelijk flink wat jaren mee. Uiteraard is het wel eenmalig een flinke uitgave, maar op termijn zal je merken dat het zeker een stuk voordeliger is, dan wanneer je kiest voor een andere manier zoals bijvoorbeeld het laten spuiten. Uiteraard is het helemaal aan jezelf om te bepalen wat voor jou past bij je huidige stijl.

Duurzaam

Het grote voordeel aan stucwerk, is dat het dusdanig hoogwaardig is, dat het wel tegen een stootje kan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, dat wanneer je er per ongeluk een keer tegen aanstoot er direct een hele hap uit je muur is. Gebeurt dit toch, dan hoef je natuurlijk niet je hele muur opnieuw te laten stucen. Wel is het raadzaam om de hele muur opnieuw te sauzen, zodat je geen last hebt van eventuele kleurverschillen.