Accent Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Praktische tips van de glazenwasser

Het is een karweitje waar niet iedereen om staat te springen; het wassen van de ramen. Hoewel het karwei zelf niet eens zo heel vervelend is, ontstaat er vaak enige ergernis bij het zien van het resultaat. Zelfs net gewassen ruiten hebben vaak strepen of er zitten vlekken op de ramen die je toch echt net had gezeemd. In dit artikel vind je daarom een aantal handige en praktische tips van de glazenwasser Almelo, zonder dat je daarvoor exotische schoonmaakmiddelen of uitgebreide apparatuur voor nodig hebt. Simpele trucs die je ruiten weer laten stralen als nooit tevoren. En mocht je er echt niet uit komen, dan staat de glazenwasser Almelo altijd klaar om je te helpen.

De praktische tips van de glazenwasser

Je vraagt jezelf vaak af hoe de glazenwassers de ruiten zo streeploos schoon krijgen zonder eindeloos bezig te zijn of zonder het gebruik van uitgebreide apparatuur. Het zijn een aantal simpele tips en trucs die ervoor zorgen dat jouw ruiten straks ook streeploos stralen. De tips die de glazenwasser Almelo dan ook graag met je deelt, zijn:

  • Als eerste moet je voorkomen dat je niet te veel zeep of ander schoonmaakmiddel gebruikt. Door het gebruik van te veel schoonmaakmiddelen zorg je juist voor opvallende strepen die moeilijk weg te poetsen zijn.
  • Je vaatwasser maakt er al gebruik van; gebruik een klein beetje glansspoelmiddel om je ruiten te laten stralen. De kans op strepen is met dit middel aanzienlijk kleiner en je het is ook nog eens eenvoudiger om je ruiten na te drogen.
  • Kijk goed naar het weerbericht voordat je de ramen gaat zemen. Gaat het hard regenen of waaien? Dan kan je nooit lang genieten van je schoongemaakte ruiten. En gaat de zon juist heel hard schijnen? Ook dan kan je beter even wachten wanneer je een streeploos resultaat wilt bereiken. Door de zonnestralen droogt het zeepsop sneller waardoor je ook eerder strepen krijgt. Het beste kan je de ramen dus zemen in een droge periode en dan het liefst in de ochtend.
  • Gebruik een ui! Wanneer je een ui in parten snijdt en deze toevoegt aan het zeepsop krijg je gegarandeerd een streeploos resultaat. Dit heeft te maken met enzymen in het ui dat het zeepsop juist afbreekt en voorkomt dat het zeepsop aan de ruiten blijft plakken. Een schoon en streeploos resultaat dus!

Zelf de ramen wassen of toch uitbesteden?

Ben je dus van plan om je ramen te wassen maar heb je geen zin in strepen? Kijk dan eens naar bovenstaande tips van de glazenwasser Almelo. Met deze tips behaal je gegarandeerd een streeploos resultaat. En mocht je er zelf niet uitkomen dan staat de glazenwasser Almelo graag voor je klaar om je te helpen met het wassen van je ramen. Of je de ramen nu elke dag gewassen wilt hebben, één keer in de twee maanden of liever eenmaal per jaar? Echt alles is mogelijk.