Accent Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Eetkamer Inspiratie & Interieur Ideeën

Eetkamer Inspiratie & Interieur Ideeën

Probeert u te beslissen over de perfecte stijl voor uw eetkamer? Bent u op zoek naar inspiratie om uw creativiteit te stimuleren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! In deze blogpost delen we een aantal van onze favoriete eetkamerstijlen, eetkamer ideeën en tips en trucs om ze te bereiken. Lees verder voor meer informatie!

 

Eetkamer look #1: Rustieke charme

Voor deze look combineren we graag natuurlijke houttinten met zachte stoffen in aardetinten. Denk aan linnen tafelkleden, sisaltapijten en rieten meubels. Voor een vleugje eigenzinnigheid kun je een kroonluchter ophangen van Mason jars of geweien. En vergeet de kaarsen niet! Flikkerende kaarsen in orkaanlampen geven uw eetkamer een warme en uitnodigende gloed.

 

Eetkamer look #2: moderne glamour

Ga je voor modern klassiek interieur, probeer dan strakke lijnen te combineren met gedurfde geometrische vormen. Een glazen of metalen eettafel is perfect voor deze look. Wat stoelen betreft, kunt u niet fout gaan met iets dat bekleed is met een luxe stof zoals fluweel of leer. Voor een extra vleugje glamour kunt u een kristallen kroonluchter boven de tafel hangen en enkele vergulde accenten in de kamer aanbrengen. Spiegelende oppervlakken helpen ook het licht te weerkaatsen en geven de ruimte een groter gevoel.

 

Eetkamerlook #3: Eclectische elegantie

Voor een echt unieke look combineert u verschillende stijlen en periodes. Een antiek dressoir kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met stoelen uit het midden van de vorige eeuw. Of hang een olieverfschilderij boven een moderne glazen eettafel. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zorg er wel voor dat alle stukken harmonieus samengaan om een samenhangende look te creëren. Dit wordt ook wel eclectisch interieur genoemd.

 

Eetkamer ideeën

We hopen dat je deze inspiratie-ideeën voor de eetkamer nuttig vond! Onthoud dat er geen harde en snelle regels zijn als het gaat om interieurontwerp – het gaat erom wat u gelukkig maakt. Dus ga je gang en creëer de eetkamer van je dromen!

https://www.homemeubels.nl/blog/eetkamer-inspiratie/