Accent Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Huis isoleren? Begin met isolerende raamfolie

De zomer is afgelopen en de winter is in aantocht. We merken het nu al, het zonnige weer is direct omgeslagen. Het is koud en dus moet de verwarming weer aan. Maar met die hoge prijzen voor gas en elektra durf je bijna je verwarming niet meer aan te zetten. Want straks krijg jij ook zo’n hoge rekening voorgeschoteld. Wij hebben enkele tips voor je huis om deze beter te isoleren.

Kies voor isolerende raamfolie

Wat je eigenlijk direct moet doen is isolerende raamfolie kopen en al je ramen isoleren. Ook als je geen enkelglas hebt, maar dubbelglas of hr++ glas is het raadzaam om je ramen met isolerende folie te beplakken. Dit kan je namelijk vele euro’s op de energierekening schelen! Dit specifieke raamfolie kan namelijk tot wel 50% warmte binnenhouden. Echt een aanrader dus! De aanschaf van dit raamfolie is slechts eenmalig. Want eenmaal opgeplakt zal het jaar in, jaar oud zijn werk doen. En dat doet het niet alleen in de winter. Maar ook in de zomer als het buiten zo warm is. Door je isolerende ramen trekt in de zomer de warmte minder snel in je huis. En dus hoef je je airco misschien niet aan te zetten wat dus weer elektra kosten scheelt.

 

plakfolie

Bij Raamfolieonline.nl vind je naast raamfolie ook heel veel plakfolie voor het decoreren van oude of tweedehands kastjes en tafels.

 

Raamfolie op maat

Als je isolerend raamfolie wilt kopen kun je van die standaard pakketjes kopen. Hier zit een stuk raamfolie van 5 meter lang in. Je bevestigd dit op je enkelglas raam en met behulp van een fohn kun je het raamfolie heel mooi egaal op je ramen strijken. Daarna, als je het netjes hebt gedaan ziet niemand dat jouw glas nog een extra laagje heeft. Dat bewuste extra laagje zorgt voor het isolerende effect. Heb je ramen van dubbel glas of hr+ glas? Dan moet je niet dit raamfolie op je ramen doen, maar het wat duurdere professionele raamfolie. Dit isolerende plakfolie kun je bij bijvoorbeeld Raamfolieonline.nl op maat laten snijden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Naast raamfolie vind je op deze website trouwens ook nog leuk plakfolie voor je meubels. Heb je tweedehands meubels op marktplaats gescoord voor een prikkie en wil je ze mooier maken? Dat kan bijvoorbeeld met behulp van plakfolie. Sowieso vind je bij Raamfolieonline leuk interieurfolie om je interieur op te fleuren. Het is dus zeker de moeite waard om daar eens even rond te snuffelen.