Accent Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Infraroodverwarming: de duurzame en efficiënte oplossing voor de energietransitie

Er zijn veel verschillende manieren om grote oppervlaktes te verwarmen. Een van de meest efficiënte en duurzame keuzes is infrarood verwarming. Infrarood verwarming dient immers als een goede oplossing voor energietransitie. Het is dus niet voor niets zo dat het al een tijdje gebruikt wordt voor het verwarmen van kantoren, fabrieken en diverse openbare ruimtes. Vroeger had je natuurlijk veel minder keuze op dit gebied, maar dat is tegenwoordig wel anders. Kies je eenmaal voor infrarood, dan wil je écht niet meer anders. Niet alleen op het gebied van energie is het handig om te kiezen voor dit type verwarming: infrarood verwarming heeft nog veel meer voordelen. Het zal je verbazen hoeveel dit er zijn. Benieuwd naar? Lees snel verder.Gunstig energieverbruik is voor iedereen een plezier

Energieverbruik is een van de voornaamste redenen dan mensen kiezen voor infrarood verwarming. Dit heeft alles te maken met op wat voor manier de panelen warmte afgeven. Het zit namelijk zo: de infrarood panelen geven op een gerichte manier warmte af. Dit heeft als gevolg dat de luchttemperatuur op een plek minder zo hoog hoeft te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een luchttemperatuur van 18 graden Celsius. Over het algemeen zien we dit niet als een hele hoge temperatuur. Echter heb je door de gerichte warmte van de verwarming echt geen last van kou. Met infrarood verwarming is 18 graden namelijk al aangenaam warm. Niet alleen dat, want er gaat ook nog eens veel minder warmte verloren door opstijgende lucht. Het energieverbruik is dus enorm gunstig!

Makkelijk te installeren = winning

Over de meeste verwarming types heb je echt wel een beetje kennis nodig, mocht je het installatieproces zelf willen doorlopen. Zie je dit niet zo zitten? Of ben je oorspronkelijk van plan om iemand in te huren, maar twijfel je vanwege de bijkomende kosten? Dan is infrarood verwarming zeker iets voor jou. Waarom? Vanwege haar simpele installatiewijze. De panelen hebben namelijk ophangsysteem en kunnen in een rap tempo aan de muur of aan het plafond gemonteerd worden. Oftewel: het is niet alsof je gas- of waterleidingen dient aan te leggen. Dit is wel het geval bij conventionele verwarming. Kosten besparen doe je dus zeker, mits je kiest voor dit type verwarming. Doe jezelf dus niet tekort en kies voor de makkelijke weg. Lang zul je er niet over doen!

Ga voor een moderne afwerking en uitstraling

Er zijn nu een aantal praktische voordelen genoemd, maar ook het uiterlijk van de verwarming dient mooi te zijn. Gelukkig kan ik met zekerheid zeggen dat je met de infrarood verwarming goed zit, op het gebied van uiterlijke kenmerken. Dit heeft te maken met dat de hedendaagse infrarood panelen bestaan uit diverse modellen. Je kunt er alle kanten mee op, vanwege het feit dat haast alle modellen en enorm moderne uitstraling meedragen. Je kunt zelfs kiezen tussen verschillende materialen. Dus of je nou glas, keramiek, aluminium of ander materiaal wilt: het kan allemaal gerealiseerd worden. Het is zelfs zo dat je een beperkte keuze hebt uit decoratieve afbeeldingen, zodat aan al je wensen en behoeften kan worden voldaan.

https://infraroodverwarming-specialist.nl/