Accent Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Wanneer wel en niet kiezen voor een geluidscabine

Overweeg je om een geluidscabine aan te schaffen? Dan zul je waarschijnlijk de voors en tegens tegen elkaar afwegen. Een geluidscabine in huis plaatsen heeft namelijk een aantal voordelen maar ook enkele nadelen. In dit artikel gaan we dieper in op wanneer het slim is om voor een geluidscabine te kiezen wanneer niet.

Waarom wel kiezen voor een geluidscabine

Een geluidscabine is een afgesloten ruimte die je in je woning kunt plaatsen, die ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden gedempt worden. Hierdoor is een geluidscabine een hele fijne plek om bijvoorbeeld in te werken, of muziek in te maken. Niet alleen worden geluiden van binnenuit gefilterd, maar ook van buitenaf. Hierdoor werkt een geluidscabine dus twee kanten op. Ben je dus op zoek naar een manier om geluid te dempen voor jouw hobby of werk, dan is een geluidscabine een goed idee. Let wel, een geluiddempende cabine is niet volledig geluidsdicht. Wil je een volledig geluiddichte ruimte in je woning maken, dan zul je hoogstwaarschijnlijk een aantal dingen moeten verbouwen in de ruimte om al het geluid volledig te dempen. Wil je een hoge kwaliteit geluiddempende cabine bestellen? Kijk dan eens bij Esmono Sound. Dit is dé specialist op het gebied van maatwerk geluidscabines. 

Waarom niet kiezen voor een geluidscabine

Twijfel je om een geluidscabine aan te schaffen? Dan is het ook slim om te weten wanneer je er niet voor moet kiezen. Een geluidscabine is niet voor jou als je een volledig geluiddichte kamer wilt creëren. Dan zul je echt met jouw bestaande kamer aan de slag moeten gaan en deze verbouwen om ervoor te zorgen dat al het geluid gefilterd wordt. Ook als je geen ruimte wilt opofferen in jouw woning om een rustige omgeving te creëren, kun je beter geen geluidsstudio installeren. Het is namelijk wel een cabine die enige ruimte inneemt, dus als je de ruimte niet kunt of wilt missen, kun je beter niet kiezen voor deze cabine. 

Kies voor rust en ruimte met een geluidscabine

Een BASIC geluidsstudio is een goede studio voor mensen die wel de voordelen van een geluidscabine willen, maar niet de allerduurste variant willen kopen. Dit is een nieuwe geluidscabine die helemaal naar wens in de gewenste afmetingen kan worden samengesteld. Dat is dus je eigen privécabine voor een voordelige prijs.

 

https://esmono.nl/