Accent Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Zonnepanelen voor een duurzame toekomst!

Zonnepanelen zijn een mooie manier om je huis te verduurzamen en energie te besparen. Logisch dat duizenden Nederlanders er dan ook al mee aan de slag zijn gegaan. Vooral met de gestegen gas prijzen is het echt de moeite waard. Om deze reden duiken wiwj er vandaag eens wat dieper in.

De werking van zonnepanelen 

Een zonnepaneel is eigenlijk een verzameling van zonnecellen die vaak zijn gemaakt van sillicium. Dit materiaal geeft alleen energie door wanneer er licht op straalt. Wanneer de zon dus op het paneel schijnt ontstaat er een gesloten stroomkring en dus energie. Deze energie wordt naar een omvormer gestuurd en vervolgens gebruikt, opgeslagen of teruggeleverd aan het net.

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen en energie besparen

Een van de meest voorkomende redenen om zonnepanelen te laten plaatsen is natuurlijk het besparen van energie of beter gezegd besparen op je energiekosten. Door geen gas meer te gebruiken en je te richten op electricische apparaten kun je veel geld besparen. Vooral wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen. Het gebruik kan je een hoop centen besparen. Wanneer je ook nog energie terug leverd wordt dit verekend met de rest van je energie rekening. 

Zonnepanelen voor iedereen?

Of zonnepanelen ook voor jouw situatie zin heeft hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Allereerst is het handig om te weten wat je huidige verbruik is en wat je op dit moment uitgeeft aan gas. Dan is het zinvol om te kijken naar alternatieven om van het gas af te komen. Wanneer je bijvoorbeeld een cv ketel vervangt voor een electrische warmtepomp gaat je verbruik van electra natuurlijk wel omhoog. Waarschijnlijk wordt het dan interessanter om zonnepanelen te laten installeren. Hoewel het op dit moment nog lastig is om energie op te slaan, is deze techniek wel in een stroomversnelling geraakt. Hierdoor is de verwachting dat veel huishoudens binnenkort ook een batterij bij hun huis laten plaatsen, waardoor overdag gewonnen energie ook kan worden opgeslagen en in de avond/nacht kan worden gebruikt. 

 

 

https://www.uwgroenestroom.nl/zonnepanelen/