Accent Wonen
Image default
Energie en verwarming

De Voordelen van Infrarood Verwarming: Duurzaam, Energiezuinig en Slim

Infrarood verwarming is een populaire manier van verwarmen in woningen. Met name door de hoge gasprijzen zijn meer mensen overgegaan op infrarode panelen, omdat het een duurzame en energiebesparende vorm van verwarming is. In het begin is infrarood verwarming een flinke investering, maar op de lange termijn kan er aardig wat energie en geld bespaard worden met deze vorm van verwarming. Door de onzichtbare elektromagnetische straling wordt de warmte direct afgegeven aan de omgeving, waardoor de omgeving direct wordt opgewarmd en niet eerst de lucht verwarmd hoeft te worden. Voordat je een infrarood verwarming specialist inschakelt om over te stappen op infraroodverwarming is het wel handig om te weten wat dit inhoudt. In deze tekst gaan wij jou precies vertellen wat de voordelen zijn van deze vorm van verwarmen. 

Efficiënte vorm van verwarming

Een groot voordeel van infrarood verwarming is dat er geen of veel minder energie verloren gaat. Bij verwarming op gas wordt het huis verwarmd door middel van luchtcirculatie. De lucht in een ruimte moet eerst worden verwarmd. De warmte van de elektromagnetische straling komt direct bij de mensen en de objecten in de kamer terecht. Er wordt dus geen warmte en energie verspilt aan het verwarmen van de hele ruimte. Om het huis goed warm en comfortabel te houden is er minder energie nodig dan bij een verwarming op gas. Het maakt hierbij niet uit of het infrarood verwarming plafond of infrarood verwarming op de muren is.

Duurzaam verwarmen

In tegendeel tot verwarming op gas is infrarood verwarming een zeer duurzame vorm van verwarming. In de toekomst is het van groot belang dat wij mensen van het gas af gaan. Een grote stap in die richting is door over te stappen op verwarming door middel van elektriciteit. De infrarood panelen werken op elektriciteit in plaats van op gas. Naast dat het duurzamer is om elektriciteit te gebruiken, is het inmiddels ook een stuk goedkoper. Bovendien zijn de panelen duurzaam in de zin dat ze jarenlang mee kunnen gaan. De panelen gaan niet zomaar kapot, waardoor ze voor een zeer lange tijd gebruikt kunnen worden in jouw huis.

https://infraroodverwarming-specialist.nl/