Accent Wonen
Image default
Inbraak preventie

De waarde van een PKVW-certificering: optimale beveiliging voor jouw woning

In een wereld waarin veiligheid een prioriteit is, is het van essentieel belang om jouw woning goed te beveiligen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) biedt een gestandaardiseerde beveiligingsnorm waarmee jouw woning kan voldoen aan de vereisten van een veilige leefomgeving. Lees hier meer over de waarde van een PKVW-certificering verkennen en waarom dit belangrijk is voor de beveiliging van jouw woning.

Erkende veiligheidsmaatregelen

Een PKVW-certificering betekent dat jouw woning voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. De beveiligingsmaatregelen die zijn opgenomen in het PKVW zijn erkend en aanbevolen door de politie. Dit omvat onder andere het gebruik van gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren, inbraakwerend glas, en goede verlichting rondom de woning. Het volgen van deze maatregelen verkleint de kans op inbraak en zorgt voor een veiligere woonomgeving.

Afschrikking van inbrekers

Een PKVW-gecertificeerde woning is vaak een afschrikmiddel voor inbrekers. Inbrekers zoeken vaak naar gemakkelijke doelwitten en vermijden woningen met zichtbare beveiligingsmaatregelen. Het plaatsen van PKVW-gecertificeerd hang- en sluitwerk, zoals meerpuntssloten en anti-kerntrekbeslag, maakt het voor inbrekers moeilijker om binnen te komen. Dit verhoogt de kans dat ze jouw woning overslaan en op zoek gaan naar een makkelijker doelwit.

Korting op verzekeringspremies

Het hebben van een PKVW-certificering kan leiden tot korting op de premie van jouw inboedelverzekering. Verzekeringsmaatschappijen erkennen het belang van goede beveiliging en belonen woningeigenaren die investeren in PKVW-maatregelen. Door het laten certificeren van jouw woning kun je in aanmerking komen voor een lagere verzekeringspremie, wat op de lange termijn kan leiden tot aanzienlijke besparingen.

Gevoel van veiligheid

Naast de praktische voordelen biedt een PKVW-certificering ook een gevoel van veiligheid en gemoedsrust. Het weten dat jouw woning voldoet aan erkende veiligheidsnormen en dat je er alles aan hebt gedaan om inbraak te voorkomen, zorgt voor een gevoel van veiligheid voor jou en jouw gezin. Dit draagt bij aan een prettige en zorgeloze woonervaring.

In het kort

Een PKVW-certificering biedt erkende veiligheidsmaatregelen, schrikt inbrekers af, kan leiden tot verzekering kortingen en zorgt voor een gevoel van veiligheid. Het voldoen aan de PKVW-normen is een belangrijke stap om jouw woning te beveiligen en een veilige leefomgeving te creëren.