Accent Wonen
Image default
Inrichting

Hoe richt je een thuiskantoor in?

Als je een thuiskantoor wilt inrichten om efficiënt te werken, is het handig om te weten hoe je deze het beste in kunt richten. Dit doe je door slimme oplossingen te kiezen voor jouw thuiskantoor en door te investeren in kwalitatieve materialen.

Waar moet je op letten als je thuis een kantoor wilt inrichten?

Of je nu een kantoor aan huis wilt inrichten, of gewoon één van jouw vrije kamers wilt als werkruimte wil inrichten voor je wekelijkse thuiswerkdag; er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet de ruimte groot genoeg zijn om je werkzaamheden uit te voeren en er moet voldoende plek zijn om je laptop, printer en andere belangrijke zaken op te slaan. Meestal heb je aan een paar vierkante meter voldoende, maar wat nou als je een hele drukke thuissituatie hebt? Bijvoorbeeld als je luidruchtige kleine kindjes hebt of blaffende huisdieren? Dit zijn zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je jouw thuiswerkplek inricht. 

Basic of pro, een geluidscabine helpt met noise cancelling

Het is daarom aan te raden om een kantoor zo in te richten dat je ongestoord kunt werken. Een geluidscabine kan daarbij uitkomst bieden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op https://esmono.nl/. Hier vind je allerlei soorten geluidscabines zoals de Basic en Pro geluidscabines, die in iedere afmeting te bestellen zijn. Hiermee creëer je thuis een eigen plek waar je ongestoord kunt werken zonder geluid van buitenaf en jij kunt ook naar hartelust bellen, Skypen of Teamsen. Het voordeel van een geluidscabine is dat het geluid van binnen naar buiten wordt gedempt en vice versa. Jij hebt dus geen geluidsoverlast van jouw omgeving en jouw omgeving wordt niet gestoord door jouw telefoontjes en andere zaken. Een ideaal thuiskantoor dus.

Zorg voor een opgeruimd thuiskantoor

Niet voor niets hebben heel veel grote bedrijven een ‘clean desk policy’. Het is bewezen dat medewerkers beter functioneren in een opgeruimde omgeving. Daarom is het aan te raden om jouw thuiskantoor geen broedplaats van chaos en onrust te laten worden, maar juist een ruimte waar je helemaal ‘zen’ wordt als je binnenkomt. Kies dus voor rustige kleurenpaletten en een minimalistische inrichting voor zo min mogelijk afleiding. Heb je bijvoorbeeld een PRO geluidsstudio van 12m2, dan kun je hier jouw bureau in kwijt, een printer en/of scanner, eventueel muziekboxen of radio voor achtergrondgeluid en een voorraadje papier en pennen om al jouw ideeën mee uit te werken.

Groen doet leven

Een plantje in een ruimte doet wonderen. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar het zorgt er ook voor dat de luchtkwaliteit in de ruimte verbetert en dat de lucht ververst. Er zitten dus meerdere voordelen aan een plantje in jouw thuiskantoor. Wil je jouw kantoor dus gezellig maken, kies dan voor een plantje.

https://esmono.nl/