Accent Wonen
Image default
Inrichting

Tips voor het kopen en verkopen van vintage en design items

Vintage online kopen

Zoek niet alleen in vintage winkels, maar blader ook online. Je zult een overvloed aan vintage meubel websites vinden die gespecialiseerd zijn in verschillende tijdperken, samen met meer algemene veilingsites met allerlei soorten stukken en meubels uit verschillende tijdperken. Controleer ook online advertentiesites; je zult in staat zijn om door te zoeken naar alleen lokale stukken. Een artifort stoel of design stoelen die in perfecte staat zijn en te koop staan bij Whoppah.com zijn één van de mogelijkheden.

Het voordeel is dat er een enorm aanbod is. Maar online kopen heeft zijn eigen kanttekeningen. Je kunt het stuk niet persoonlijk zien, en er is altijd een kans dat als je het niet leuk vindt, het de verkeerde maat heeft of het hout of de bekleding er niet hetzelfde uitziet. Het meest riskant bij vintage meubelen is de conditie. Verzending is ook een potentieel probleem, aangezien veel van wat u vindt niet in uw regio zal zijn. Zorg er dus voor dat het stuk de kosten plus de verzendkosten waard is.

Vind goede bronnen, maar koop niet meteen

Bezoek verschillende meubelwinkels of webwinkels met goede klantbeoordelingen voordat je een aankoop beslist. Enkele van de beste plaatsen om vintage meubels te kopen zijn op veilingen, zoals Whoppah.com en rommelmarkten. Als je geïnteresseerd bent in grotere items, kijk dan in het assortiment van Whoppah waar alle vintage meubels beschikbaar zijn.

Als je eenmaal een goede bron, zoals Whoppah hebt gevonden, bezoek de website van Whoppah dan regelmatig, want zij zijn een geweldige bron van betrouwbare informatie die je zal helpen bij het beslissen over een aankoop. De meeste vintage meubelwinkels verlagen automatisch de prijzen van stukken die niet binnen een redelijke tijd zijn verkocht.

Hoewel onderhandelen een onderdeel is van verkopen, moet je altijd een redelijk bedrag bieden, niet een onredelijk bedrag. Je wilt de verkoper niet beledigen alleen omdat je op zoek bent naar een koopje. Als je wacht tot het einde van een verkoop, vergroot je jouw kansen om een ​​lagere prijs te betalen.

Zoek naar stevige meubelstukken die voorzichtig zijn gebruikt

Vintage stukken moeten voorzichtig worden gebruikt en niet uit elkaar vallen. Controleer voordat je koopt of alle laden en scharnieren soepel openen en sluiten. Zorg ervoor dat gestoffeerde items sterke frames hebben en zo gestructureerd zijn dat ze indien nodig opnieuw kunnen worden bekleed. In de meeste gevallen houden kasten, kisten en eetkamer meubels gemaakt van duurzaam hout beter stand dan gestoffeerde stukken.

Controleer de kwaliteit van je meubelstukken

Controleer de kwaliteit van het meubel voordat je het koopt. Een authentiek stuk heeft ongetwijfeld wat krasjes en losse onderdelen. Overweeg om die items aan te schaffen die kunnen worden hersteld met slechts een paar reparaties en met minimale kosten.

Verkopers kunnen op de een of andere manier proberen gebreken te verbergen, bijvoorbeeld door ze te schilderen of te polijsten. Defecten aan stoelen worden vaak verborgen door donkere vlekken, en in kasten door slordig verlijmd fineer.

Je kunt dergelijke gevallen in uw voordeel gebruiken als onderhandelingsmiddel om de prijs te verlagen. En als u voor een lage prijs een stuk met gebreken of gebreken koopt, kunt u overwegen het door een professional te laten opknappen, zodat het uw huis een authentieke uitstraling geeft.

 

https://accentwonen.nl/tips-voor-het-kopen-en-verkopen-van-vintage-design-items