Accent Wonen
Image default
Keukens

De keukentrends van 2023

De keuken is vaak het hart van het huis en is ook een van de meest populaire plekken om te renoveren. Het is daarom ook niet gek dat er elk jaar weer een hele boel nieuwe trends opduiken. In deze blog bespreken we de populairste trends van dit jaar!

Smart technologie

Dit is eigenlijk een trend die in bijna alle markten geld, dus voor keukens is dit ook het geval. Doordat alle technologieën slimmer worden en verbonden zijn met het internet kun je ze op een afstand bedienen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld slimme afzuigkappen, slimme kookplaten, slimme koelkasten etc. Deze slimme apparaten zijn verbonden met het internet en kun je allemaal via je mobiel, computer of tablet bedienen. Slimme Apparaten zorgen er bijvoorbeeld voor dat je via je mobiel de inhoud van je koelkast kunt bekijken of de oven al laten opwarmen van een afstand. Verder zijn deze apparaten ook met elkaar verbonden via het internet, waardoor ze elkaar informatie doorgeven en hierdoor beter samenwerken.

Kleur en stijl

Grijs is het nieuwe zwart. Afgelopen jaar zagen we de kleur grijs al steeds vaker terugkomen. Je hebt heel veel soorten accenten grijs die meteen de hele stijl veranderen. Sommige accenten maken de keuken een stuk moderner terwijl andere accenten de keuken juist stoer maken. De kleur zwart is nog steeds heel populair, maar deze kleur wordt steeds meer gecombineerd met hout. Dit geeft een hele rustige en natuurlijke uitstraling. Het creëren van rust en minimalisme blijft een hele grote trend door het hele huis. Het is dus belangrijk dat ten alle tijden de keuken goed schoongemaakt en opgeruimd is. Je kunt de meest rustgevende en minimalistische meubels hebben in je keuken, maar als het niet opgeruimd is dan verdwijnt die hele sfeer meteen.

Een andere leuke trends die aan het opkomen is het creëren van meer sfeer door middel van wandverlichting. Door leuke wandverlichting op te hangen kun je een kale muur en hele moderne stijl geven. Tevens is meer licht ook altijd goed om een warme sfeer te creëren in een ruimte. Het gebruik van natuurlijke elementen blijft ook een grote trend. Hout, steen en marmer blijven heel erg populair. Deze materialen geven een hele warme sfeer aan de kamer en zijn eigenlijk tijdloos.