Accent Wonen
Image default
Onderhoud

Tips voor onderhoud aan jouw Ford

Jouw mooie Ford pick-up is het showen absoluut waard. Maar dan moet ie wel goed rijden! Gelukkig kun jij dankzij goed onderhoud jarenlang indruk maken met jouw Ford. Zorg dus goed voor jouw pick-up met behulp van onderstaande tips.

Nieuwe onderdelen kopen

Een Amerikaanse garage is in Nederland natuurlijk lastig te vinden. Daarom raden we jou aan om te googlen naar bijvoorbeeld “Ford Mustang onderdelen” of “Ford F150 onderdelen te koop”. Je vindt dan diverse handelaars die Ford F150 onderdelen te koop hebben. Bij hen kun je vaak online bestellen. 

Is online kopen jou een te groot risico? Kijk dan of deze handelaars niet alleen Ford F150 onderdelen te koop heeft, maar ook adviesgesprekken aanbiedt. Via bijvoorbeeld de telefoon, videobellen of e-mail. Zo kun je navragen welke reserveonderdelen voor jouw specifieke Ford. Want ook binnen de Ford Mustang en Ford F150 zijn verschillende generaties. Die helaas allemaal net wat andere onderdelen nodig hebben.

Olie controleren

De olie in jouw auto moet regelmatig worden gecontroleerd. Dit kan het beste door een garage worden gedaan, maar je kunt het ook zelf doen. En wel als volgt: open de motorkap van jouw auto en zoek de peilstok. Deze is meestal knalgeel of oranje en heeft een handvat. 

Veeg deze af met een schone doek, anders is de olie aflezing niet nauwkeurig. Trek nu de peilstok eruit en steek hem er weer in zonder hem helemaal los te laten totdat je een klik hoort. Haal hem er dan weer uit om te controleren hoeveel olie er daadwerkelijk in jouw motorblok zit.

Als er niet genoeg olie is, voeg dan wat olie toe!

Jouw banden controleren

Ook de bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd. Je kunt dit zelf controleren met een drukmeter. Zo doe je dat: zoek eerst het ventiel op je band. Dit zit meestal aan de zijkant van de band. Schroef het dopje van het ventiel en plaats de drukmeter erop, zorg voor een goede afdichting. Druk dan stevig in zodat er lucht in de meter begint te stromen. De naald geeft aan hoeveel lucht er in jouw band zit – dit moet overeenkomen met wat er op jouw autodeur of in de handleiding staat!

Is dit niet het geval? Voeg dan wat lucht toe of laat wat lucht ontsnappen tot het klopt, en schroef dan het dopje terug op het ventiel om lekken te voorkomen.

Remmen

Jouw remmen zijn een van de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen van jouw auto, dus het is belangrijk om ze regelmatig te controleren. De beste manier om dit te doen is om jouw auto naar een professionele monteur te brengen en deze jouw remmen voor jou te laten inspecteren. Zij kunnen zaken als de remblokken en rotoren controleren, die na verloop van tijd kunnen slijten en vervangen moeten worden.