Accent Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Eindeloos loungen op een steigerhouten loungeset

Als je op zoek bent naar tuinmeubelen wil je natuurlijk niet alleen iets hebben waar je lekker ontspannen op kunt zitten. Je zoekt ook een tuinset dat er mooi uitziet en past in de stijl van je tuin. Met een steigerhouten loungeset heb je beide. De comfortabele meubels zitten uitstekend en het geheel staat bovendien ook nog heel stijlvol op je terras.

Geniet van de tuin vanaf je terras

Of je tuin nu groot of klein is, je hebt altijd wel een plekje wat je inricht als een terras. Dat kan direct aan huis zijn, maar ook midden in de tuin. Je kiest de beste plaats uit om van de zon te kunnen genieten of misschien juist wel omdat er zoveel schaduw is onder de bomen. Waar je het terras ook legt, vanuit een stoel of vanaf de bank van je steigerhouten loungeset geniet je optimaal van het uitzicht dat je hebt op de bloemen en planten in je tuin of van de vijver die je hebt aangelegd.

Kies een steigerhouten loungeset in stijl

Doordat de loungesets van steigerhout gemaakt worden, kun je ze in verschillende stijlen en in verschillende samenstellingen krijgen. Dat maakt dat je de steigerhouten loungeset helemaal kunt afstemmen op je smaak, maar ook op de ruimte die je hebt. En natuurlijk kies je een steigerhouten loungeset met genoeg zitplaatsen zodat je de hele familie of al je vrienden een zitplaats kunt bieden. Kies voor een paar losse stoelen met een loungebank of plaats vier losse stoelen rond een steigerhouten tafel. Voor een industriële uitstraling ga je voor een onderstel van steigerbuizen. Het steigerhout komt van nature robuust over, maar als je bijvoorbeeld voor banken en stoelen met open armleuningen kiest, heb je behalve een stoere tuinset ook een elegante, steigerhouten loungeset.

Het voordeel van een steigerhouten loungeset

De steigerhouten planken die in de steigerhouten loungeset verwerkt worden, zijn dik. Dat maakt dat het heel geschikt is als hout om meubels te maken. Bovendien kan steigerhout er goed tegen om in weer en wind buiten te staan. Je zult wel merken dat het hout op de weersomstandigheden reageert. Zo zal het verkleuren. Maar dat is nu ook net de charme van het steigerhout. Een andere positieve eigenschap is dat het hout gemakkelijk opdroogt na een regenbui. Wil je het hout toch een beschermlaag geven dan kies je bijvoorbeeld voor een behandeling met een naturel olie. Je blijft hiermee de structuur en de natuurlijke kleur van het hout goed zien. Ben je op zoek naar iets anders kijk dan naar een white wash olie of grey wash olie. Ook hierbij blijf je de houtnerf nog zien. Past dit niet bij de inrichting van het terras dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de steigerhouten loungeset helemaal te schilderen. Op deze manier houd je de stoere uitstraling, maar geef je het een glad uiterlijk.Voor de finishing touch leg je zachte kussens op de zitting van de steigerhouten loungeset die je eventueel aanvult met kussens in de rug. Deze kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat je het helemaal op de sfeer en inrichting van je tuin en terras kunt afstemmen.