Accent Wonen
Image default
Verbouwen

Last van schimmel? Dit kun je ertegen doen

Als je last hebt van schimmel, is het wellicht een idee om je eens te verdiepen in goede kruipruimte ventilatie. Schimmel is vaak erg hardnekkig en kan zorgen voor allerlei gezondheidsklachten. Als je last hebt van niezen, hoesten en kortademigheid en je weet dat je schimmel in huis hebt, dan is de kans groot dat het daardoor komt. Schimmel is heel slecht voor de gezondheid en het is echt belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen, voordat het zich nog verder verspreid door je woning. Schimmel wordt vaak veroorzaakt door teveel vocht. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je ertegen kunt doen, waaronder dus de kruipruimte ventileren.

Hoe werkt kruipruimte ventilatie?

Kruipruimte ventilatie werkt door middel van een koker die van buiten naar binnen wordt geboord. Er worden gaten in de muur gemaakt, waar de koker doorheen gaat. Hoe groot die koker moet zijn, wordt vooraf gemeten door specialisten. Aan de uiteinden van de koker komt een rooster, zodat het allemaal goed is afgewerkt. Daarnaast houdt het rooster ongewenste beestjes buiten de deur. Uiteindelijk heeft kruipruimte ventilatie veel voordelen, waaronder het voorkomen van gezondheidsproblemen, het wegwerken van muffe geuren en het voorkomen van gassen die vrijkomen.

Schimmel voorgoed weg krijgen

Je kruipruimte ventileren werkt goed tegen schimmel, maar er zijn nog meer dingen die je ertegen kunt doen. Zo kun je een mengsel van soda en water maken. Ook bleek en chloor zijn goede middelen tegen schimmel. Helaas zijn dit geen milieuvriendelijke stoffen, maar wanneer de schimmel echt hardnekkig is is het begrijpelijk dat je deze middelen er toch bij pakt. Het is verstandig als je met deze stoffen aan de slag gaat om een mondkapje en handschoenen te dragen. Naast het ventileren is ook isoleren verstandig om schimmel zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit verhoogt tevens het wooncomfort.