Accent Wonen
Image default
Verhuizen

5 tips voor een succesvolle verhuizing

De periode rond een verhuizing is een chaotische periode. Er moet ontzettend veel geregeld worden, terwijl het dagelijkse leven gewoon doorgaat. Je kinderen moeten naar school, jij moet waarschijnlijk naar je werk en de verschillende huishoudelijke taken moet ook uitgevoerd worden. We geven je daarom graag vijf handige tips om een verhuizing succesvol te laten verlopen. Dankzij deze tips verloopt de hele verhuisklus exact zoals jij het in gedachten had!

Neem je tijd

Zodra je je droomwoning gevonden hebt, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk verhuizen. We raden je echter aan om rustig je tijd te nemen. Bereid de hele verhuizing goed voor, zodat je tijdens het verhuizen georganiseerd te werk kan gaan. In je nieuwe woning moet je waarschijnlijk ook nog wat klusjes uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de muren of het plaatsen van nieuwe lampen. Deze werkzaamheden verlopen beduidend vlotter als er geen verhuisdozen of andere zaken in de woning staan.

Verder is het ook een goed idee om een planning op te stellen. Denk goed na welke taken er uitgevoerd moeten worden en ga zeker niet overhaast te werk. Met een goede voorbereiding kom je niet voor verrassingen te staan en verloopt de hele verhuisklus snel en vlot!

Schakel je vrienden en je familie in tijdens het verhuizen.

Om de verhuisklus vlot en snel te laten verlopen, is het een goed idee om aan een aantal kennissen te vragen of ze je kunnen helpen. Hoe meer mensen je een handje toesteken, hoe vlotter de verhuizing zal verlopen en hoe sneller het werk gedaan is. Je kan er trouwens een erg gezellige dag van maken. Bereid lekkere hapjes voor en zet ook wat bier of wijn koud voor na de werkzaamheden. Op deze manier combineer je het zware werk met een leuke en gezellige avond. Zorg er wel voor dat er niet té veel personen aanwezig zijn. Het is belangrijk dat je het overzicht behoudt, zodat je zeker weet dat het werk correct wordt uitgevoerd.

Bescherm je inboedel tegen schade met professioneel verhuismateriaal.

Maak gebruik van professioneel verhuismateriaal. Met dit materiaal weet je namelijk zeker dat je spullen onbeschadigd in de nieuwe woning aankomen. Zo kies je bijvoorbeeld best voor erg stevige en ruime verhuisdozen. Markeer deze dozen duidelijk en geef aan in welke doos breekbare spullen zitten. Wikkel glazen in krantenpapier en bescherm andere waardevolle zaken met speciale verhuisdoeken. Het transport laat je dan weer best aan een gespecialiseerd bedrijf over. Transportbedrijven beschikken over ruime verhuiswagens en helpen je bovendien met het in- en uitladen van de wagen.

Als je naar een hogere verdieping verhuist, mag een verhuislift niet ontbreken. Een verhuislift is een automatisch platform dat zelfs de zwaarste spullen eenvoudig naar boven tilt. Op deze manier kunnen je spullen geen schade oplopen en blijf je zelf ook van fysieke blessures gespaard. Een verhuislift kan je bij professionele verhuisbedrijven huren.

Geef je adreswijziging tijdig door

Vergeet ook de administratieve kant van de verhuizing niet. Je moet je adreswijziging namelijk aan allerlei bedrijven en officiële instanties doorgeven. Kijk de openingsuren van de verschillende kantoren goed na. Zeker tijdens de zomermaanden kan het wel eens gebeuren dat bepaalde instanties voor lange tijd gesloten zijn.

Maak verder een overzicht van de bedrijven waar je ingeschreven staat en welke contracten je moet opzeggen. Denk bijvoorbeeld aan energiemaatschappijen, internetaansluitingen en verzekeringen. Als je je adreswijziging niet op tijd doorgeeft, kan dit wel eens voor problemen zorgen. Je zult bepaalde diensten dubbel betalen en sommige polissen van de verzekering zijn ook niet geldig op het nieuwe adres. Besteed daarom zeker voldoende tijd aan het papierwerk en begin een paar weken voor de verhuizing al met doorgeven van de adreswijziging. Laat je nieuwe adresgegevens trouwens zeker bij de nieuwe eigenaar van de oude woning achter. Op deze manier krijg je ongetwijfeld meteen een berichtje als er post voor je is toegekomen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Als je er zeker van wil zijn dat de verhuizing snel, vlot en succesvol verloopt, dan is het een goed idee om de hele verhuisklus aan een verhuisbedrijf uit te besteden. Een professioneel verhuisbedrijf heeft jarenlange ervaring en de medewerkers weten exact hoe ze de klus moeten aanpakken. De verhuizers werken uitsluitend met het beste verhuismateriaal en gaan erg efficiënt te werk. Ze doen er alles aan om de hele verhuisklus zo snel mogelijk af te ronden en ze gaan erg zorgvuldig met je spullen om. Professionele verhuizers nemen de hele verhuisklus van A tot Z van je over en je hoeft je dan ook helemaal nergens zorgen om te maken!

https://www.keurmerkverhuizer.nl/