Accent Wonen
Image default
Verwarming

Welke soort verwarming kiezen?

Een infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen in het infraroodpaneel.  Hierdoor gaat die bijna niet stuk. Dit verwarmingspaneel heeft geen losse onderdelen. Om die reden kan er ook niks kapot gaan. Er kan wel sprake zijn van een storing. Hoe kan dat? Lees dit artikel! De kennis over de technologie en het vermogen om problemen van infrarood panelen te identificeren in vergelijking met iets meer conventioneels, zoals centrale verwarming op gas ontbreekt. Daarom hebben we een eenvoudige probleemoplosser samengesteld voor de meest voorkomende symptomen die jij kunt tegenkomen bij het gebruik van infraroodverwarming.

Verwarming gaat niet aan

Controleer nogmaals of jij de verwarming hebt aangesloten op een stroombron en of er geen schade is aan de flexibele kabel. Probeer een werkend elektrisch apparaat op hetzelfde stopcontact aan te sluiten om te bepalen of het circuit werkt. Als de verwarming een handmatige aan/uit-schakelaar heeft, controleer dan of deze op de ‘Aan’-positie staat. Als jouw kachel een afstandsbediening gebruikt, zorg er dan voor dat de batterijen erin zitten. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen in het geval dat je verwarming niet aan gaat.

Er komt een vreemde geur uit de verwarming

Dit is normaal bij het eerste gebruik, omdat het verwarmingselement de beschermende oliën verbrandt die worden gebruikt om het tijdens het transport te beschermen. Maak je daarom niet al te veel zorgen. Houd het wel in de gaten!

De verwarming raakt oververhit

Schakel de kachel uit op het lichtnet en laat hem volledig afkoelen. Schakel de kachel weer in en als het probleem aanhoudt, neem dan onmiddellijk contact op met de verkoper. Als jij een thermostaat gebruikt, kan dit het probleem veroorzaken. Probeer een andere thermostaat of neem contact op met je plaatselijke elektricien om het symptoom te onderzoeken. Als jouw paneel aan het plafond is gemonteerd, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is tussen het plafond en het paneel door de ophangkabel omlaag te brengen.

De verwarming verwarmt de kamer niet

Je verwarming heeft mogelijk niet het juiste vermogen voor je kamer. Raadpleeg een wattage calculator om het juiste aantal kachels voor jouw kamer te bepalen. Op deze manier ben je er zeker van dat de verwarming ook daadwerkelijk je hele kamer kan opwarmen.

De verwarming maakt een vreemd geluid

Dit is normaal bij het eerste gebruik en kan in mindere mate op langere termijn aanhouden. De reden is dat het verwarmingselement iets zal uitzetten als het warmer wordt, en dan iets samentrekt als het afkoelt. Maak je niet al te veel zorgen!