Accent Wonen
Image default
Verzekeringen

Nieuwe Wet toekomst pensioenen en meer

Prima Pensioen: Uw Gids naar een Zorgeloos Pensioen

Welkom bij de Prima Pensioen blog! Of u nu een particulier bent die plannen maakt voor uw toekomst of een werkgever die zorgt voor de financiële toekomst van uw werknemers, wij staan voor u klaar. Dankzij onze pensioenadviseur Boris Manders, zijn wij uw betrouwbare partner in elke stap naar een welverdiend pensioen.

Pensioen voor zelfstandigen: Een eigen pad naar later

Als zelfstandige staat u er vaak alleen voor. Waar werknemers vaak kunnen rekenen op een pensioenregeling via de werkgever, dient u zelf zaken goed op een rij te hebben. Prima Pensioen helpt u bij het uitstippelen van een helder pensioenplan zodat u zorgeloos kunt genieten van uw oude dag.

DGA Pensioen: speciaal Voor Directeuren-Grootaandeelhouders

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) heeft u specifieke regelingen en mogelijkheden voor uw pensioen. Er zijn fiscale voordelen, maar ook uitdagingen waar u rekening mee dient te houden. Boris Manders adviseert u graag over de meest optimale pensioenopbouw voor een DGA.

Eerder stoppen met werken: Is dat mogelijk?

De droom van velen: eerder stoppen met werken. Maar is dit financieel haalbaar? Met de juiste planning en advies kan dit werkelijkheid worden. Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw mogelijkheden.

Vervroegd Pensioen of Pre-pensioen: Omdat Wachten Niet Altijd Beter Is

Wilt u al voor de officiële pensioenleeftijd genieten van uw rust? Dan is een vervroegd pensioen of pre-pensioen wellicht iets voor u. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren, en samen kijken we naar de beste optie voor uw situatie.

Een Lijfrentekapitaal: Een extra potje voor later

Lijfrente levensverzekering is een vorm van sparen voor uw pensioen, waarbij u periodiek of eenmalig geld inlegt. Later ontvangt u dit kapitaal in termijnen terug als aanvulling op uw pensioen. Wilt u meer weten over hoe lijfrente werkt en wat de fiscale voordelen zijn? Wij leggen het u helder uit.

Pensioenopbouw klinkt misschien ingewikkeld, maar met de juiste begeleiding en advies kan iedereen een zorgeloze oude dag tegemoet zien. Of u nu zelfstandige bent, DGA of simpelweg eerder wilt stoppen met werken, bij Prima Pensioen staan we voor u klaar.

Bijna met pensioen

Plan vandaag nog een afspraak met Boris Manders en zet de eerste stap naar uw financiële rust voor later. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en tips op het gebied van pensioen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief en volg Prima Pensioen op sociale media. Wij zorgen dat u niets mist! Bijna met pensioen? Ook dan is het zinvol te bellen voor een afspraak.

De Nieuwe Wet toekomst pensioenen: Wat betekent dit voor u?

De pensioenwereld is continu in beweging, en met de komst van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in Nederland zijn er belangrijke veranderingen op til. Deze wet heeft als doel het pensioenstelsel transparanter, persoonlijker en toekomstbestendig te maken. Maar wat houden deze veranderingen precies in en wat zijn de gevolgen voor werkend Nederland? Laten we eens dieper duiken in de kernpunten van deze wet.

1. Afschaffing van de doorsneesystematiek

In het huidige systeem betaalt iedereen, ongeacht de leeftijd, hetzelfde percentage aan pensioenpremie voor dezelfde pensioenopbouw, dit staat bekend als de doorsneesystematiek. Deze systematiek pakt echter nadelig uit voor jongeren, omdat hun inleg langer kan beleggen. Met de nieuwe wet wordt dit systeem afgeschaft. Pensioenpremies worden leeftijdsonafhankelijk, waardoor de opbouw meer in lijn komt met de betaalde premie.

2. Persoonlijker pensioenpotje

Met de nieuwe wet krijgt iedereen zijn eigen pensioenpotje, waardoor het inzichtelijker wordt wat iemand heeft opgebouwd. Hierdoor kan men beter inschatten hoeveel pensioen men in de toekomst kan verwachten.

3. Meer keuzevrijheid bij uittreding

De Wet toekomst pensioenen geeft werknemers de keuze om maximaal 10% van het opgebouwde pensioenvermogen op de pensioendatum ineens op te nemen. De rest wordt dan uitgekeerd als maandelijks pensioen. Dit biedt meer flexibiliteit, bijvoorbeeld voor het aflossen van een hypotheek of het maken van een grote aankoop.

4. Risicodeling blijft centraal

Een van de kernwaarden van het Nederlandse pensioenstelsel, het delen van risico’s, blijft behouden. Hierdoor blijft het pensioen voor iedereen betaalbaar en kunnen tegenvallers en meevallers over een grote groep worden verdeeld.

Gevolgen voor werkend Nederland

  • Transparantie: Door de individuele pensioenpotjes wordt voor werknemers duidelijker wat ze hebben opgebouwd en wat ze kunnen verwachten.

  • Flexibiliteit: De mogelijkheid om een deel van het pensioenvermogen ineens op te nemen, biedt werknemers meer keuzevrijheid.

  • Aanpassing in Premie: Met het vervallen van de doorsneesystematiek kunnen vooral jongere werknemers een verandering zien in hun pensioenpremie en opbouw.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze veranderingen en te begrijpen wat ze betekenen voor uw persoonlijke pensioensituatie. Overweegt u keuzes te maken op basis van deze nieuwe wet, of heeft u vragen over uw specifieke situatie? Neem contact op met Prima Pensioen en onze specialist Boris Manders zal u graag verder helpen.

https://www.prima-pensioen.nl/