Accent Wonen
Image default
Vloeren

Creëer een strakke, moderne uitstraling door te kiezen voor grote vloertegels

Vroeger waren vloertegels in het formaat van 50×50 cm of 60×60 cm zeer populair. De laatste jaren is juist de trend om te kiezen voor een vloertegel in groter formaat. Daarom vindt u bij Regge Tegels & Vloeren grote vloertegels van keramiek aan. Dit zijn keramische vloertegels in formaten van bijvoorbeeld 100×100 cm of 120×120 cm. Deze formaten zorgen dat er minder voeg nodig is. Dit komt de uniformiteit en continuïteit van uw vloer enkel ten goede!   

Waarom kiezen voor grote vloertegels?

Waarom zijn de laatste jaren grote vloertegels steeds populairder aan het worden? Tegels in het formaat van bijvoorbeeld 60×60 cm zijn natuurlijk ook prachtig. Maar wanneer u kiest voor een grote vloertegel, kiest u ook voor minder voeg. Met minder voeg loopt de look van uw vloertegels door zonder steeds onderbroken te worden. Hierdoor wordt de uitstraling van de vloer strak en modern. En natuurlijk zijn de grote tegels op de vloer ook goed te combineren met wandtegels in een groter formaat

Wat zijn de formaten van grote vloertegels?

Er is niet een standaard range van formaten aan grote vloertegels. Maar over het algemeen worden tegels van 90×90 cm gezien als XL tegels. De keuze loopt bijna oneindig door. Tegenwoordig zijn er zelfs tegels voor de vloer verkrijgbaar in100x300 cm en 160×320 cm! Daarnaast zijn enkele populaire formaten vloertegels van 100×100 cm,  120×120 cm en 150×150 cm.  

De voordelen van keramiek

Iedere tegel bij ons in het assortiment is van keramiek. Dus ook de grote vloertegels zijn grote vloertegels van keramiek. Dit brengt voornamelijk kwalitatieve voordelen met zich mee. Zo zijn keramische tegels kras, kleur en slijtvast, onderhoudsarm en vochtbestendig. Met deze voordelen kunnen de grote keramische vloertegels in alle ruimtes geplaatst worden. Ook in bijvoorbeeld de badkamer of de keuken.

De breedte van de voegen

De breedte van voegen is afhankelijk van of een tegel gerectificeerd is. Een gerectificeerde tegel heeft strak gezaagde, rechte rand. Met deze rand kan een voeg van 2-3 mm voldoende zijn. De meeste grote vloertegels uit ons assortiment zijn gerectificeerd. De kleinere voeg draagt bij aan het gevoel van een naadloze vloer.

Minder voeg, dus minder onderhoud

Zoals gezegd is er minder voeg nodig bij grote vloertegels. Met minder voeg krijgt u automatisch minder onderhoud; er zijn gewoonweg minder voegen die schoongehouden moeten worden. Ook is bijvoorbeeld het vegen of dweilen van grote tegels op de vloer wat gemakkelijker. Dat scheelt mooi wat onderhoudswerk!

De verwerking van grote vloertegels

Het enige nadeel aan grote vloertegels is dat deze niet altijd even gemakkelijk in verwerking. Tegels tot formaten van 80×80 cm kunnen nog door 1 persoon worden verwerkt. Bij grotere formaten moet dit wel met minstens 2 personen gebeuren. Het voordeel van de grote formaten is daarentegen wel dat er niet heel veel tegels verwerkt hoeven te worden. Grote vloertegels worden net zoals alle andere keramische tegels gewoon verlijmd op de cementdekvloer.

Groot in stijl, groot in keuze

Het assortiment aan grote vloertegels bij Regge Tegels & Vloeren is uitgebreid. Zo bieden wij een breed scala aan formaten. Zo kunt u het formaat vinden dat past bij uw wens. Ook is er genoeg keus aan looks. Zo zijn er grote betonlook, marmerlook of natuursteenlook vloertegels verkrijgbaar in ons assortiment. Kom het assortiment aan grote vloertegels eens bekijken bij ons in de showroom! 

https://www.regge-tegels.nl/vloertegels/grote-vloertegels/