Accent Wonen
Image default
Vloeren

Waterbestendig laminaat

Laminaatvloeren hebben een lange weg afgelegd sinds hun ontstaan. Nu is er niet slechts één type, maar zijn er vele waterdichte en waterbestendige opties om uit te kiezen! Dit betekent dat u de perfecte optie kunt vinden voor de behoeften van uw huis – of het nu gaat om een vloer in de woonkamer of in de badkamer (of zelfs in de keuken!), allemaal met verschillende looks, afhankelijk van welke stijl het beste past op een esthetisch aangename manier in elke ruimte, terwijl alles er toch droog onder blijft dankzij hun beschermende kwaliteiten tegen morsen/ waterschade.

Verschil waterdichte en waterbestendige vloeren

Het verschil tussen waterdichte en waterbestendige vloeren is aanzienlijk. Hoewel de kernlaag bepaalt hoeveel bescherming het biedt tegen vloeistoffen of vocht, kunnen sommige soorten laminaat nog steeds beschadigd raken als ze door deze beschermende barrière heenkomen.

Waterdichtheid verwijst naar het vermogen van een materiaal om overstromingen te weerstaan; terwijl resistentie bepaalt of iets is aangetast door een vloeistof die op het oppervlak is gemorst, wat vuilvlekken enz. kan veroorzaken, wat kan leiden tot het ruïneren van uw mooie nieuwe vloeren!

Laminaatvloeren zijn een budgetvriendelijk en duurzaam alternatief voor traditioneel hardhout. Ze bieden bescherming tegen vocht, wat perfect is voor badkamers of keukens waar vaak wordt gemorst! Gezinnen met jonge kinderen zullen de duurzaamheid van laminaat op prijs stellen, omdat deze soorten vlekken/vuil niet kunnen binnendringen, in tegenstelling tot massieve houtsoorten.

Wat wil je nog meer op het gebied van vloeren? Ze zijn gemakkelijk en onderhoudsvrij! Gewoon af en toe vegen, stofzuigen of dweilen om ze mooi te houden.

De nadelen van waterbestendig laminaat

Laminaatvloeren hebben veel voordelen, maar ze zijn niet perfect. Bijvoorbeeld: als uw waterdichte of waterbestendig laminaat op de een of andere manier beschadigd raakt, kunt u een dure reparatieklus achter de rug hebben, omdat deze vloeren helemaal niet goed schuren; daarom is het altijd handig om extra planken van dezelfde soort in huis te hebben voor het geval dat.

https://www.mijnvloerspecialist.nl/waterdichte-en-waterbestendige-laminaatvloeren/