Accent Wonen
Image default
Werken studeren en hobby

Met deze tips kun jij je werkkamer op de optimale manier inrichten

De werkkamer

Tijdens de pandemie moesten heel veel mensen thuiswerken, daardoor heeft de werkkamer een veel belangrijke functie gekregen in mensen hun huis. Want liever werk je natuurlijk niet in de woonkamer of aan de keukentafel tussen je spelende kinderen, dat werkt niet prettig namelijk. Daarom is het een goed idee om een speciale plek voor je werk te creëren waar je productief kunt zijn. Het is ook geen keuze tussen welke deurknopjes of welke pennen je graag wilt hebben. Er komt wel iets meer bij kijken. Met deze tips kun jij je werkkamer op de optimale manier inrichten.

 

Geef de kamer een doel

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk doel de kamer moet dienen. Wil je dat het maar tijdelijk is of wil je er echt langer gebruik van maken? En waarvoor ga je de kamer gebruiken? Als je alleen achter de computer moet zitten heeft de kamer natuurlijk andere eisen dan als je ook iets van fysiek werk moet leveren.

De hoeveelheid tijd en geld die je gaat investeren in de werkkamer hangt totaal van dat doel af. Als je er voor een lange tijd veel gebruik van wilt gaan maken is het uiteraard een goed idee om erin te investeren. Als het tijdelijk is kun je ook provisorisch wel een tijdje met een ikea bureau en een keukenstoel werken.

 

Zorg voor fijne meubels

Zeker als je werkkamer voor structureel gebruik is bedoeld, is het belangrijk om in goed meubilair te investeren zodat je zo comfortabel mogelijk kunt werken. Acht uur per dag op een houten stoel zitten gaat je namelijk niet in de koude kleren zitten en dat kan op lange termijn ook heel schadelijk zijn voor je nek en rug.

Het is dus belangrijk om te investeren in een goede stoel, maar ook in een goed bureau. Een bureau dat verstelbaar is zodat je er aan kan staan kan bijvoorbeeld heel fijn zijn.

 

Zorg voor genoeg licht en stopcontacten

Het vervelendste wat er is, is als je in de avond wilt werken maar door slechte verlichting gaat dat al eigenlijk niet meer. Net als in meubels moet je dus ook investeren in goede verlichting en niet alleen bij je bureau. Je wilt natuurlijk niet volledig in het donker zitten, dat is namelijk niet gezellig. Wat sfeerverlichting voor de rest van de ruimte, een goede tafellamp op je bureau en je kunt nog uren werken. Je kunt natuurlijk ook werken met een plafondlamp die de hele ruimte verlicht, maar dat is niet zo gezellig.

Het op een na vervelendste wat er is, is als er te weinig stopcontacten zijn. Stel je bijvoorbeeld voor dat je je telefoon op wilt laden, maar er is geen enkel stopcontact meer vrij. Dat is super irritant, zorg dus alsjeblieft voor genoeg stopcontacten.

 

Zorg voor voldoende bergruimte

Ook een belangrijk ding is voldoende opbergruimte, het is namelijk nogal vervelend als alles maar gewoon rondslingert. Een goed georganiseerd opbergsysteem kan wonderen doen voor de kamer en het een fijn opgeruimd gevoel geven. Een paar kasten, een aantal opbergbakken en je hebt er geen omkijken meer naar. Ook esthetisch kan dit met mooie kasten en deurgreepjes de kamer een mooie uitstraling geven.