Accent Wonen
Image default
Winkels

De beste review websites

Een reviewwebsite is een site waar mensen hun gedachten en ervaringen kunnen posten over producten of  diensten die zij hebben gebruikt. De recensies kunnen positief of negatief zijn, maar meestal zijn ze eerlijk en geven ze een overzicht van wat de persoon wel of niet goed vond aan het product of de dienst. Een van de bekendste reviewwebsites zijn Tripadvisor, Trustpilot en GGRG.

Waar moet je op letten bij het lezen van reviews

Bij het lezen van reviews, is het belangrijk om bewust te zijn van het volgende:

 1. Veel recensiewebsites staan toe dat mensen anoniem berichten plaatsen, dus het is niet altijd
  duidelijk hoe geloofwaardig de reviews zijn.
 2. Het is belangrijk om verschillende reviews te lezen om een idee te krijgen van de consensus
  over een product of dienst.
 3. Soms schrijven mensen negatieve recensies als ze boos zijn of een slechte ervaring hebben
  gehad, zelfs als het product of de dienst niet echt in gebreke is gebleven.
 4. Sommige bedrijven proberen reviewwebsites te beïnvloeden of te “bespelen” door hun
  klanten te vragen positieve recensies te plaatsen.

Tripadvisor

Tripadvisor is een van de meest bekende recensiewebsites. Het werd opgericht in 2000 en het laat mensen toe hun gedachten en ervaringen te posten over producten of diensten die ze hebben gebruikt. De beoordelingen kunnen positief of negatief zijn, maar ze zijn meestal eerlijk en geven een overzicht van wat de persoon wel of niet leuk vond aan het product of de dienst. Tripadvisor is vooral nuttig voor het vinden van hotels, restaurants en attracties, maar het kan ook worden gebruikt voor andere producten en diensten. De website heeft een gebruikersvriendelijke interface en het is gemakkelijk te vinden wat je zoekt.

Trustpilot

Trustpilot is een beoordelingswebsite waarop mensen hun gedachten en ervaringen kunnen plaatsen over producten of diensten die zij hebben gebruikt. De beoordelingen kunnen positief of negatief zijn, maar ze zijn meestal eerlijk en geven een overzicht van wat de persoon wel of niet leuk vond aan het product of de dienst. Trustpilot is een van de bekendste reviewwebsites, en het is vooral populair in Europa.

Waar op te letten bij het lezen van reviews op Trustpilot

Bij het lezen van beoordelingen op Trustpilot, is het belangrijk om op het volgende te letten:

 1. Veel recensie websites staan mensen toe om anoniem te posten, dus het is niet altijd duidelijk
  hoe geloofwaardig de recensies zijn.
 2. Het is belangrijk om meerdere beoordelingen te lezen om een idee te krijgen van de consensus van het bedrijf.

Review Gorilla

Review Gorilla is een onafhankelijk review platform in meer dan 8 landen. Op de Review Gorilla platformen in heel Europa verzamelen zij reviews en ervaringen van winkels en bedrijven. Alle beoordelingen op Review Gorilla zijn geschreven door echte consumenten en de review wordt niet door deze partij of iemand anders bewerkt. Wel worden deze beoordelingen gecontroleerd op echtheid en inhoud. Zo ben jij er zeker van dat de review die je leest ook een echte ervaring is.