Accent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wil je trampoline springen zonder net? Dit is wat je moet weten

Trampoline zonder net aanschaffen? Het is tegenwoordig zo dat in Nederland alleen nog maar groundlevel trampolines zonder net mogen worden verkocht. En wanneer je een groundlevel trampoline wilt aanschaffen dan moet je er rekening mee houden dat je rondom de trampoline val dempende materiaal moet plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan gras, houtsnippers of rubberen tegels. Desalniettemin is het niet aan te raden om een trampoline aan te schaffen zonder een veiligheidsnet. Doe je dit wel dan zal de kans op ongelukken alleen maar toenemen.

Wat zijn voordelen van een trampoline zonder een net?

Het eerste voordeel van een trampoline zonder net is dat het een stuk netter uitziet dan een trampoline met net. Als je een trampoline met net aanschaft dan is deze al snel twee keer zo hoog en het ziet er niet mooi uit. Het staat simpelweg erg in het zicht. Wil je dat je tuin er netjes uitziet dan is een trampoline met net een doorn in het oog. Ander bijkomstig voordeel van een trampoline zonder een net is dat je de trampoline makkelijker kunt betreden. Bij een veiligheidsnet is dat een stuk moeilijker en moet je vaak den net open ritsen en op de trampoline klimmen. Gaat allemaal niet zo makkelijk.

De nadelen van een trampoline zonder een veiligheidsnet

Zoals je in de inleiding al kon lezen kleven er ook wat nadelen aan een trampoline zonder een veiligheidsnet. Het grootste nadeel is dat het een stuk minder veilig is. Ben je lekker aan het trampoline springen en maak je een missprong dan is de kans groot dat je buiten de trampoline valt. Is dit het geval dan kunnen er nare blessures en ongelukken ontstaan. Veiligheid is dus ontzettend belangrijk bij trampoline springen en zonder een net ben je een stuk minder veilig. Naast het veiligheid nadeel heb je ook als nadeel dat je zonder een net meer ruimte kwijt bent. Dat komt omdat als je een trampoline zonder net aanschaft je rondom de trampoline val dempend materiaal moet verwerken. Denk aan rubberen tegels, houtsnippers of gras. Dat betekent dat je meer oppervlakte kwijt bent, maar ook meer kosten.

Kiezen voor een trampoline met of zonder veiligheidsnet?

Tegenwoordig mogen alleen inground trampoline verkocht worden zonder een net. Een groundlevel trampoline is een trampoline met de grond gelijk. Wil je dit type trampoline aanschaffen dan ben je verplicht om rondom een val dempende ondergrond te plaatsen. Sinds het jaar 2021 mogen inground trampolines en trampolines op poten niet meer zonder een net worden verkocht. Het is aan te raden om altijd een trampoline met veiligheidsnet aan te schaffen, want zo voorkom je veel ongelukken.