Accent Wonen
Image default
Woontrends

Achterdeur vervangen? Overweeg een kunststof exemplaar

Moet de achterdeur worden vervangen? Dan heb je misschien de neiging om op zoek te gaan naar een exemplaar dat lijkt op de oude deur. Oudere deuren zijn vaak gemaakt van hout, maar wist je dat kunststof een heel goed alternatief is. Als je de achterdeur gaat vervangen, is het dan ook de moeite waard om te kijken naar een kunststof exemplaar.

Isolatie zonder gedoe

Sommige materialen isoleren beter dan andere. Om energieverlies uit de woning te voorkomen, is het raadzaam om materialen te gebruiken die goed isoleren. Kunststof is daar een voorbeeld van, want dit materiaal heeft een hoge isolerende functie. Deuren worden ook wel gemaakt van aluminium, maar dit materiaal isoleert veel minder goed. Hout daarentegen heeft wel een hoge isolerende functie, vergelijkbaar met kunststof. Als je alleen kijkt naar de mate van isolatie, kun je dus ook prima voor een houten deur kijken. Houd er dan alleen wel rekening mee dat hout veel meer onderhoud vergt dan kunststof. Een houten achterdeur moet regelmatig geschuurd en geverfd worden, terwijl dat bij kunststof niet nodig is.

Snel een moderne uitstraling

De voor- en achterdeur zijn beeldbepalende factoren voor de buitenkant van een woning. Een andere deur kan dan ook een groot verschil maken qua uitstraling. Een houten deur past prachtig bij woningen met een landelijke uitstraling, maar wanneer je juist een moderne uitstraling wilt is kunststof een betere keuze. Het mooiste van kunststof deuren van bijvoorbeeld Partumonline is dat deze ook prima passen in woningen met een landelijke uitstraling, omdat er veel keuze is wat betreft design. Dit maakt dit type deur ideaal voor praktisch iedere woning.

Sterk en veilig

Misschien heb je het idee dat een houten deur steviger is dan een deur van kunststof. Kunststof is echter een sterk materiaal, dat met een beetje onderhoud jarenlang meegaat. En wat betreft het onderhoud hoef je je geen zorgen te maken: af en toe met een sopje de deur schoonmaken volstaat. Daarbij is het mogelijk om te kiezen voor extra stevig kunststof, waarin bijvoorbeeld glasvezel verwerkt is. In combinatie met een goed slot maken dieven weinig kans, wanneer ze via deze weg je huis binnen willen komen. Een goede deur kan het gevoel van veiligheid verhogen en dat is natuurlijk ook wat waard!

Voor een fijne prijs

Als je bovenstaande voordelen leest, kun je de conclusie trekken dat een achterdeur van dit materiaal vast flink wat zal kosten. Maar niets is minder waar. Kunststof is namelijk een relatief voordelig materiaal, zeker in vergelijking met hout en aluminium. Dit maakt dat een achterdeur van dit materiaal een interessante optie is, ongeacht je budget. Kunststof achterdeuren zijn dus een prima alternatief voor de nu nog vaak gebruikte houten deuren. Daarbij gaat kunststof ook nog een stuk langer mee dan alternatieve materialen. Ter vergelijking: een houten deur gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee, waar een kunststof exemplaar wel 50 jaar mooi blijft. Voldoende reden dus om, als je de achterdeur moet vervangen, het aanbod van kunststof achterdeuren te bekijken!