Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

De belangrijke rol van veiligheidsschoenen op de werkvloer

Veiligheid op de werkvloer is van groot belang, voor zowel werkgever als werknemer. Als werkgever doe je er goed aan om te zorgen voor de juiste veiligheidsmiddelen om ongevallen en blessures te voorkomen. Een van de belangrijkste middelen hiervoor zijn veiligheidsschoenen. Maar heb je alleen maar de standaard veiligheidsschoenen? Of zijn er bijvoorbeeld ook sportieve veiligheidsschoenen? Dat ontdek je in deze blog!

 

Wat zijn veiligheidsschoenen?

Veiligheidsschoenen zijn voorzien van een stalen of composiet neus, en een extra beschermplaat onder de voet. Bovendien beschikken de schoenen over een anti-statische zool, wat het risico op elektrostatische schokken vermindert. De schoenen zijn waterdicht en hebben een goede grip, wat voorkomt dat medewerkers uitglijden op natte of gladde ondergronden.

 

Voor welke activiteiten zijn ze geschikt?

Veiligheidsschoenen zijn ideaal voor alle activiteiten op de werkvloer waarbij de medewerkers worden blootgesteld aan risico’s op schade aan hun voeten. Dit kan gaan om werkzaamheden in de bouw, logistiek, transport of productie. Ook op de werkvloer, waar er risico is op vallende objecten of scherpe materialen, zijn dit soort schoenen de beste keuze.

 

Ontdek de voordelen van de veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen hebben diverse voordelen voor jouw medewerkers. Ten eerste beschermen ze de voeten tegen scherpe voorwerpen, vallende objecten en elektrische risico’s. Daarnaast zorgen de schoenen voor een goede grip en comfort, wat bijdraagt aan een betere houding en minder vermoeidheid van de voeten. Veiligheidsschoenen zijn duurzaam en gaan langer mee dan gewone werkschoenen. Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Daarnaast zijn er ook veiligheidsschoenen sneakers te bestellen. 

 

Schaf ze aan voor jouw medewerkers

Als werkgever is het belangrijk om te investeren in de veiligheid van jouw medewerkers. Het aanschaffen van veiligheidsschoenen kan hieraan bijdragen. Kies voor schoenen die voldoen aan de Europese norm EN 20345 voor dit soort schoenen. Pas de schoenen goed aan op het voettype van jouw medewerkers om optimale bescherming en comfort te garanderen. Laat de medewerkers hun schoenen regelmatig inspecteren en onderhouden om de levensduur en de veiligheid te verhogen.

 

Veiligheidsschoenen zijn een van de meest geavanceerde en beschermende werkschoenen op de markt en bieden uitstekende bescherming en comfort voor jouw medewerkers op de werkvloer. Doe jezelf en jouw medewerkers een plezier en investeer in de juiste veiligheidsschoenen. Het zal bijdragen aan het verminderen van risico’s op ongevallen en blessures, en de arbeidsomstandigheden verbeteren.

 

https://Proforto.nl