Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Een robotgrasmaaier kopen: Waar let je op?

Een robotmaaier is geen goedkope aanschaf. Het is dan ook verstandig om je van tevoren eerst goed te verdiepen in de verschillende modellen, soorten en maten. Voordat je er één gaat kopen, meet je eerst even de grootte van het gazon. De meeste grasmaaiers worden namelijk per type ingedeeld. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je het beste een robotgrasmaaier kan uitkiezen. Na het lezen weet je precies welk type voor jou geschikt is. Misschien wel de immens populaire Husqvarna automower 305, een Bosch Indego of toch een oerdegelijke Gardena Sileno slimme maaier!

Waar let je op? Drie belangrijk punten op een rij

Wil je liever nooit meer zelf het gras maaien? Dan is het kopen van een slimme maaier helemaal geen slechte keuze. Je moet echter wel met een aantal zaken goed rekening houden. De ene robotmaaier is misschien volledig voor jou geschikt, waar de andere versie weer totaal niet bij je past. Hieronder zie je drie punten waar je op moet letten als je een robotmaaier gaat kopen.

Grootte van de tuin

Allereerst meet je de grootte van het gazon op. Meet alle delen goed op die de robotmaaier in de toekomst moet gaan maaien. De obstakels tel je dan vaak gewoon mee, tenzij deze enorm groot zijn. Een beetje speling bij het meten is dan ook helemaal niet erg om te hebben. De verschillende robotmaaiers zijn ingedeeld per maximale vierkante meter die zij kunnen maaien. Dit zie je vaak zelfs al in de producttitel staan! Zo kan de McCulloch ROB S600 tuinen tot en met 600 vierkante meter perfect maaien. De Gardena Smart Sileno+ 2000 maait eenvoudig tuinen tot 2000 vierkante meter in mooie willekeurige stroken voor een prachtig en strak effect.

Connectiviteit

De ene persoon wil het liefst alles zo smart mogelijk. Een andere persoon heeft daar niet zoveel behoefte aan. Je hebt in principe meerdere opties als het gaat om verbinden en besturen van een slimme maaier:

–          Via het display van de maaier zelf
–          Met een app die je via een bluetoothverbinding koppelt aan een slimme robotmaaier
–          Met een app die je via een simkaart verbindt, zodat je wereldwijd je grasmaaier kan aansturen en kan bekijken waar deze mee bezig is.

Tip: Des te meer connectiviteit je wilt, hoe duurder de grasmaaier in aanschaf is.

Extra’s

Naast de bovenstaande dingen en het maaien van de tuin, kunnen robotmaaiers steeds meer. Zo kunnen ze het gemaaide gras verspreiden over het gazon, stoppen als het regent, bij vorst terug naar het laadstation e.d. Sommige mensen willen énorm veel extra’s, anderen zijn blij met een maaier die gewoon doet wat het moet doen: maaien 😊