Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Meer informatie over juicen

Meer informatie over juicen

Wat is juicen?

Sap maken is het malen, persen of persen van vers fruit en/of groenten voor hun sap. Het is een moderne term voor een oude praktijk om geoogst fruit te persen om snel toegang te krijgen tot de voedingsstoffen.Sappen als trend begon in de jaren 1920 en 1930, maar nam een grotere vlucht in de jaren 1970. Tegen de jaren negentig werden sapwinkels en gezonde eettrends meer mainstream.

Het drinken van vers sap is een gemakkelijke manier om een aantal vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Maar hoewel uit onderzoek blijkt dat sappen een zekere steun geniet, variëren de mogelijke voordelen voor de gezondheid drastisch, afhankelijk van wat er precies in het sap zit. Als je niet oppast, kun je uiteindelijk te veel calorieën en te veel suiker binnenkrijgen.Overweeg blenden in plaats van sap maken. Door de eetbare delen van fruit en groenten te mengen krijg je een drank die meer gezonde fytonutriënten en vezels bevat. Vezels kunnen een vol gevoel geven.

Als u probeert te juicen, maak dan alleen zoveel sap als u in één keer kunt drinken; schadelijke bacteriën kunnen snel groeien in vers geperst sap. Als u commercieel geproduceerd vers sap koopt, kies dan een gepasteuriseerd product. Wil je een juicer kopen? Ga naar juicer van De Beste Blender.

Is juicen gezonder dan het eten van hele vruchten of groenten?

Sap maken (juicen) is niet gezonder dan het eten van hele vruchten en groenten. Juicen haalt het sap uit vers fruit of groenten. De vloeistof bevat de meeste vitaminen, mineralen en plantaardige chemicaliën (fytonutriënten) die in het fruit zitten. Hele vruchten en groenten bevatten echter ook gezonde vezels, die bij het juicen verloren gaan.

Sommigen geloven dat sap maken beter is dan het eten van hele vruchten en groenten, omdat je lichaam de voedingsstoffen beter kan opnemen en het je spijsverteringsstelsel rust geeft van het verteren van vezels. Ze zeggen dat juicen het risico op kanker kan verminderen, je immuunsysteem kan stimuleren, gifstoffen uit je lichaam kan verwijderen, de spijsvertering kan bevorderen en je kan helpen afvallen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat geëxtraheerde sappen gezonder zijn dan het sap dat je krijgt door het fruit of de groente zelf te eten.

Maar als je niet graag fruit en groenten eet, kan sapjes maken een manier zijn om ze toe te voegen aan je dieet of om fruit en groenten te proberen die je misschien niet zou eten.

Potentiële gezondheidsvoordelen van juicen: 

 • Verhoogde opname van voedingsstoffen. Door sap te drinken kan je lichaam snel voedingsstoffen opnemen, zonder dat het vezels en andere bestanddelen uit hele voedingsmiddelen hoeft te verteren. Sap zorgt ook voor een bredere inname van vitaminen en mineralen – meer dan je misschien via je gewone voeding binnenkrijgt. Als u niet veel hele vruchten en groenten eet, is het mogelijk dat u belangrijke voedingsstoffen mist.
 • Ondersteuning voor hart en bloedvaten. Beperkt onderzoek toont aan dat het drinken van puur fruit- en groentesap kan leiden tot meer stikstofmonoxide in het bloed. Stikstofmonoxide opent de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk, waardoor de bloedvaten soepel en gezond blijven.

Bij gezond sap maken hoort vers geperst sap van ongeveer elke groente of fruit, maar sommige zijn beter, simpelweg omdat het sap maken van voedingsstoffen daaruit gemakkelijker is vanwege hun textuur of watergehalte. Verschillende voorbeelden die gebruikt kan worden bij het maken van juicen (sap maken):

 • Selderij: dit groentesap is een geweldige ontgifter. Het zuivert je lichaam en bevat vrijwel geen calorieën. Ik gebruik ook hun bladeren; hoewel ze een bittere smaak toevoegen, kunnen we het nemen! Ik hou ervan om al dat chlorofyl in onze sappen toe te voegen.
 • Spinazie: uitstekende bron van eiwitten, groene kracht, bètacaroteen en chlorofyl. Het zal de smaak van je sap niet veranderen.
 • Snijbiet en Zwitserse snijbiet zijn bitter, maar kunnen ook op sap gezet worden, met geweldige voedingsstoffen en weinig calorieën.
 • Boerenkool: ook boordevol eiwitten en een geweldige superfood. Vergeet niet de even voedzame stengels toe te voegen!
 • Wortel: uitstekende bron van beta-caroteen en brengt wat zoetigheid in je sap. Bekijk deze heerlijke wortelsap.
 • Komkommer: brengt veel water, grote hydraterende krachten, en verzorgende mineralen.
 • Courgette: ook geweldig om toe te voegen aan je sapjes, gezien hun hoge watergehalte en voedingswaarde, net als komkommers.
 • Gember: geen groente maar een wortel. Ook geen fruit. Het drinken van sap met gember geeft een uitstekende smaak en superkrachten aan je sap, zoals het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de spijsvertering.
 • Bieten: voegen zoetheid toe en zijn een uitstekende bron van folaten – een geweldige bron van voedingsstoffen om je pre-en post-workout routine te helpen. Na een training is het nuttigen van fruit- en groentesap een geweldige manier om alle mineralen aan te vullen die tijdens het zweten verloren zijn gegaan! Gebruik ook bietenbladeren!

Meer producten vergelijken om beter sappen te maken(juicen), ga naar de De Beste Blender.