Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips laat u uw woonkamer groter lijken

Of u nu in een klein appartement woont of in een groot huis, uw woonkamer groter laten lijken kan een uitdaging zijn. Maar met deze tips kunt u de illusie van meer ruimte creëren en uw woonkamer opener en uitnodigender laten aanvoelen.

1. Gebruik lichte kleuren: Verf uw muren in lichte kleuren of hang gordijnen op om natuurlijk licht binnen te laten. Hoe meer natuurlijk licht er in uw woonkamer komt, hoe groter uw kamer zal lijken. Het geeft namelijk een ruimtelijk gevoel.

2. Houd het eenvoudig: Zet uw woonkamer niet te vol met meubels of decor. Houd het netjes en eenvoudig voor meer ‘lucht’ in uw inrichting. Wanneer u een ruimte vol zet met veel spullen, dan zal het met een kleiner lijken. Er is namelijk ook een stuk minder ruimte, maar het zal inderdaad ook meteen kleiner ogen. 

3. Creëer symmetrie: Gebruik passende bijzettafels, lampen en andere stukken om een gevoel van orde en evenwicht in uw woonkamer te creëren. 

4. Gebruik spiegels: Spiegels weerkaatsen licht en geven een ruimte een groter gevoel. Hang een spiegel aan de muur of gebruik een decoratieve spiegel als onderdeel van uw woonkamerinrichting.

5. Gebruik multifunctionele meubels: Wees creatief met uw meubelkeuzes en kies voor stukken die voor meer dan één doel kunnen worden gebruikt. Een salontafel met opbergruimte eronder kan bijvoorbeeld dienen als opbergplaats voor dekens of tijdschriften.

6. Gebruik vloerkleden: Vloerkleden kunnen een ruimte definiëren en een gezelliger gevoel geven. Kies voor een lichtgekleurd tapijt op uw PVC vloer om uw woonkamer groter te doen lijken. Kies hierbij voor een groter kleed, dan een kleinere. Door een groter kleed in de ruimte te leggen en hierdoor meerdere meubels (gedeeltelijk) op te zetten, zal de kamer een stuk ruimtelijker lijken.

7. Ruim rommel op: Door rommel zal uw woonkamer kleiner aanvoelen, dus ontdoe u van spullen die u niet gebruikt of nodig hebt.

Met deze tips kunt u uw woonkamer groter laten lijken en aanvoelen zonder de fysieke ruimte te veranderen. Probeer ze eens uit!

https://www.laminaat-plaza.nl/pvc-vloeren