Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Met een veiligheidsvideo laten maken jouw veiligheid boosten

Met een veiligheidsvideo laten maken jouw veiligheid boosten

Veiligheid is erg belangrijk bij sectoren zoals de bouw, logistiek of industrie. Daarom is het van cruciaal belang dat veiligheidsregels en protocollen helder en duidelijk worden uitgelegd. Zodat iedereen deze begrijpt, ongeacht leeftijd, niveau of taal. Maar zie maar eens met verschillende personen steeds exáct hetzelfde verhaal te vertellen. Daar ontstaat altijd ruis op de lijn, en dat is nou juist wat je níet wilt hebben. Hoe je dit kunt voorkomen? Door een veiligheidsvideo te laten maken.

De voordelen van een veiligheidsvideo

Met een goede veiligheidsvideo zorg je ervoor dat jouw veiligheidsregels altijd op dezelfde manier worden verteld. Uniforme informatie, altijd en overal. Je kunt dit doen met beelden en gesproken woord, maar je kunt er ook voor kiezen om het alleen met beeld te toen. Het voordeel hiervan is dat de veiligheidsvideo zo erg laagdrempelig blijft en de informatie voor iedereen te begrijpen is. Ideaal wanneer het grootste deel van jouw personeel de Nederlandse taal niet goed machtig is. Daarnaast is het een perfecte manier om kosten mee te besparen. Je hoeft tenslotte geen mensen meer in te huren om de veiligheidsinstructies uit te leggen of trainingen te geven. Ook de wetgeving wordt in eerder genoemde sectoren steeds strenger en er wordt steeds vaker gevraagd om een generieke poortinstructie, oftewel GPI. Een veiligheidsvideo laten maken is dus slim om te doen!

Een veiligheidsvideo of een veiligheidsanimatie?

We hebben het de hele tijd over video, maar het is ook mogelijk om een veiligheidsanimatie te laten maken. Bij een veiligheidsvideo wordt iedere situatie echt daadwerkelijk gefilmd en vastgelegd. Hierdoor komen de situaties zo dicht mogelijk bij de situaties zoals jouw werknemers en/of bezoekers deze kennen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het wat simplistischer te houden, en dan kies je vaak voor een veiligheidsanimatie laten maken. Het grote voordeel van animatie is dat het achteraf makkelijk aan te passen is. Verandert er iets binnen jouw bedrijf? Dan is dat met een paar muisklikken ook aangepast bij de animatie. In tegenstelling tot een video, waarbij dat deel dan opnieuw gefilmd moet worden. Ook is een animatie gemakkelijker aan te passen naar verschillende talen, en aan het eind van de streep dus kosten besparend.

Hoe werkt een veiligheidsvideo laten maken?

Een goede veiligheidsvideo kan enorm veel opleveren voor de veiligheid binnen een organisatie. Maar dan moet hij wel écht goed zijn. Daarom adviseren wij om altijd een professionele partij in te schakelen die veel ervaring heeft met het maken van veiligheidsvideo’s en veiligheidsanimaties. Zoals videoproductiebedrijf ZoomWorks in Deventer. Zij hebben al voor vele klanten mooie, succesvolle veiligheidsvideo’s en -animaties mogen maken. Hierdoor weten ze goed wat werkt, maar ook wat niet werkt. En dat is precies wat je wilt hebben, want zo wordt de kans op ruis geminimaliseerd.

 

 

https://zoomworks.nl/veiligheidsvideo-laten-maken/