Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waar is plakfolie voor bedoeld?

Je hebt het vast al wel vaak voorbij zien komen, plakfolie. Wat is het en waarvoor wordt het gebruikt. Plakfolie is gemaakt van plastic en heeft een lijmlaag. Het is namelijk bedoeld om bijvoorbeeld meubels mee te pimpen. Denk hierbij aan een kast, tafel of bureau. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het beplakken met plakfolie. Wel is het zo dat de ondergrond altijd glad, vlak en vetvrij dient te zijn. Als dit namelijk niet het geval is zal het folie niet hechten en uiteindelijk loslaten. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Je wilt niet dubbel geld uitgeven aan plakfolie. Zeker niet in de dure tijden van tegenwoordig. Laat je oude meubels nog een leven mee gaan. Dit bespaart je veel geld en het is ook nog eens leuk om te doen. Ben je nou benieuwd geworden naar plakfolie? Bij www.plakfoliewebshop.nl hebben ze een groot assortiment waar je uit kunt kiezen!

Hoe plak je plakfolie?

Als je nog nooit eerder plakfolie hebt geplakt is het goed te weten wat je moet doen. Het is niet moeilijk maar wel echt een secure klus. Je kan je daarom beter goed voorbereiden dan het uit de losse pols te doen. Je hebt ook een aantal voorwerpen nodig om goed te kunnen plakken. Hieronder leggen wij je alles uit wat je moet weten.

 

Benodigdheden:

 • Rakel of soortgelijk voorwerp

 • Rolmaat of liniaal

 • Plantenspuit met water

 • Stanleymesje 

 

Stappen om plakfolie te plakken:

 • Meet het oppervlak wat je gaat beplakken goed op. Tel hierbij 2 centimeter op en teken dit af op de achterkant. Het is goed om een te groot oppervlak af te snijden. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt voor het te beplakken stuk. Je kunt het aan het einde gemakkelijk wegsnijden.

 • Maak nu de ondergrond goed schoon en vetvrij. Dit gaat gemakkelijk met warm water en een druppel afwasmiddel of schoonmaakazijn. Je voorkomt met deze grote schoonmaak dat er vuil onder het folie komt. Dit geeft namelijk niet een mooi resultaat en kan er zelfs voor zorgen dat het folie loslaat. 

 • Als je zeker wilt weten dat je het goed doet is het zeer aan te raden nat te plakken. Hiermee bedoelen we dat je de ondergrond goed nat sprayt met de plantenspuit. Dit zorgt ervoor dat het folie niet gelijk vastzit. Hierdoor kun je het plakfolie nog verschuiven.

 • Op elke folie zit een beschermlaag. Deze zit aan de kant met de lijmlaag. Anders zou het folie al aan elkaar plakken voordat het gebruikt wordt. Om het folie te plakken is het verstandig niet de hele laag eraf te halen. Hiermee vergroot je de kans dat het folie aan elkaar kleeft. Begin met een klein stukje en breng vervolgens het folie aan. Het beste is om in een hoek te beginnen.

 • Zorg bij het plakken dat het folie altijd strak blijft. Als het namelijk niet strak is vergroot dit ook weer de kans op aan elkaar plakken. Dit bedoelen we met het secure van de klus. Zorg dat er geen luchtbellen of andere oneffenheden in het folie zitten.

 • Aangezien het plakfolie met water is aangebracht zal dit wel verwijderd moeten worden. Dit is gemakkelijk te doen met een rakel en theedoek. Begin in het midden en wrijf het water naar de zijkanten. Leg wel handdoeken neer want er kan flink wat water vrijkomen.

 • Als je een stukje extra folie hebt meegerekend is dit het moment om het te verwijderen. Doe dit wel past als het folie echt allemaal naar wens zit. Het overtollige folie kan gemakkelijk weggesneden worden met een Stanleymes. Als dit gedaan is ben je klaar en kun je genieten van het eindresultaat!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl