Accent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat kun je met slagpluggen?

Heb jij wel eens gehoord van slagpluggen? Als je een handige Harry bent, ben je deze term vast wel een keer tegen gekomen in de wandel gangen. Als je nog een groentje bent op het gebied van klussen, is het wellicht handig om meer te weten te komen over slagpluggen. Gelukkig wordt er in dit artikel alles verteld over slagpluggen en wat je er precies mee kunt doen. Dus lees vooral verder.

 

Wat houden slagpluggen in?

Ten eerste moet je natuurlijk weten wat een slagplug precies is. Je hebt vast wel een keer gehoord wat een plug is. Het is namelijk een super handig hulpmiddel die je kan gebruiken voor het bevestigen van iets aan bijvoorbeeld een muur. Natuurlijk heb je dan ook verschillende soorten pluggen. De slagplug is een van die soorten die vooral gebruikt wordt bij doorsteekmontages. Dat betekent dat je de plug met een hamer moet inslaan. Vaak gebeurt dit dan ook in materialen waar al een paar gaten in zijn voorgeboord. Denk hier dan bij aan een stuk hout of een gipsmuur. Wanneer je de plug in de muur hebt geslagen met een hamer, kan de volgende stap beginnen. Dan moet je dus de spijker of de nagel erin plaatsen. Jij kunt dus op een goede manier iets monteren met dit fijne hulpmiddel. Slagpluggen staan ook bekend als eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

 

Slagpluggen of spijkerpluggen

Wanneer jij straks in de winkel op zoek gaat naar slagpluggen, moet je wel weten dat er ook andere benamingen zijn voor dit soort. Nagelplug, spijkerplug of hamerplug zijn ook benamingen die je regelmatig tegen komt voor de slagplug. Het is dan ook meer dan logisch dat de slagplug zo genoemd kan worden aangezien de hamer, spijker en nagel belangrijke onderdelen zijn van het proces. Het is namelijk zo dat de slagplug in een voorgeboord gat gaat en daarin geslagen wordt met een hamer. Daarna biedt deze constructie dus een goede stevigheid voor de nagel of spijker. Nu ben je wellicht benieuwd naar hoe dit precies werkt. Dit komt doordat de schroef wijder is dan de slagplug. De slaplug gaat dus natuurlijk uitzetten en daardoor duwt hij tegen her boorgat aan. Het biedt dan dus een stevige constructie.

 

Wanneer gebruik je slagpluggen?

In het begin van dit artikel werd al even vermeld wanneer je nou een slagplug gebruikt. Maar vooral voor beginners is dit af en toe nog een raadsel. Het is namelijk zo dat jij moet kijken, voordat je gaat beginnen, of het gebruiken van slagpluggen überhaupt wel mogelijk is. Het is namelijk alleen mogelijk bij een doorsteekmontage. Denk dan hierbij aan het bevestigen van printen, het bevestigen van houten regels, het bevestigen van kozijnen die erg licht zijn. Daarnaast kan je ze ook gebruikten voor het bevestigen van isolatie- en wandprofielen bijvoorbeeld. Je kunt ze dus wel voor heel veel verschillende dingen gebruiken, als het maar doorsteekmontages zijn.