Accent Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Verschillende soorten hoogwerkers

Wanneer je een klus op hoogte hebt, dan kan alleen een ladder soms niet voldoende zijn. Het gebruik van een hoogwerker biedt dan uitkomst. Echter beschikt natuurlijk niet ieder bedrijf over een hoogwerker. Sterker nog, er zijn meer bedrijven zonder, dan met hoogwerker in het magazijn. Vooral wanneer je deze maar een paar keer per jaar nodig hebt, is het natuurlijk niet verantwoord om er één aan te schaffen. Gelukkig is dit ook geen enkel probleem en kun je natuurlijk ook gewoon een hoogwerker per dag huren. Zo weet je exact wat de kosten zijn en heb je ook verder geen omkijken naar eventueel onderhoud en reparatie.

Verschillende soorten hoogwerkers

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende soorten hoogwerkers verkrijgbaar. Des te belangrijker dus om voor jezelf te bepalen welke je nodig hebt voor je klus. Om je een idee te geven welke opties er allemaal zijn, hebben we een selectie gemaakt van de populairste hoogwerkers die praktisch gezien het meest worden gebruikt:

  • Knikarmhoogwerker: Dit is een type hoogwerker dat is voorzien van een knikbare arm die kan worden uitgeschoven om mensen of materialen naar hogere niveaus te verplaatsen. Knikarmhoogwerkers zijn geschikt voor werkzaamheden in beperkte ruimtes en kunnen gemakkelijk door smalle openingen worden geleid.

  • Telescopische hoogwerker: Dit is een type hoogwerker met een telescopische arm die kan worden uitgeschoven om mensen of materialen naar hogere niveaus te verplaatsen. Telescopische hoogwerkers zijn geschikt voor werkzaamheden op grote hoogte en kunnen gemakkelijk worden ingezet op werven met beperkte ruimte.

  • Vrachtwagenhoogwerker: Dit is een type hoogwerker dat is opgebouwd op een vrachtwagenchassis en is voorzien van een lift of hefmechanisme. Vrachtwagenhoogwerkers zijn geschikt voor werkzaamheden op grote hoogte

Wanneer is het verstandig om een hoogwerker te kopen?

De kosten voor het kopen van een hoogwerker kunnen flink in de papieren lopen. Het is daarom dus ook een serieuze afweging die je moet magen. Stel dat je een glazenwasser bent, dan kun je bijvoorbeeld de eerste tijd prima uit de voeten met een ladder. Ga je ook aan de slag bij grotere gebouwen, dan kan het een overweging zijn om er daadwerkelijk zelf één aan te schaffen. Zorg er daarbij wel voor dat je voor jezelf goed berekend of het rendabel is om er één aan te schaffen of dat het voorlopig verstandig is om er één te huren.