Accent Wonen
Image default
Meubels

Op zoek naar de juiste eettafel? 4 tips!

Je hoeft geen binnenhuisarchitect of meubelexpert te zijn om de juiste eettafel te kopen. Je moet slechts een paar eenvoudige stappen volgen. Vervolgens kun je een geweldige beslissing nemen waar je jaren plezier van zult hebben. De beste manier om ervoor te zorgen dat je de juiste eettafel koopt, is door deze op maat te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een eiken tafel op maat laten maken. Op deze manier weet je zeker dat het goed aansluit bij je wensen.

Denk aan de ruimte

Voordat je een eettafel met spinpoot kiest, moet je rekening houden met de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt in je eetkamer en met hoeveel mensen je aan de tafel zult gaan zitten. Als je kinderen of huisdieren hebt die soms nogal onvoorspelbaar zijn, kun je het beste op zoek gaan naar een rechthoekige tafel. Op deze manier hebben ze voldoende ruimte om eromheen te lopen.

Denk aan je levensstijl

De eerste stap is om te overwegen hoe vaak je de tafel gaat gebruiken. Als je grote diners en verjaardagen gaat organiseren, is een grotere eettafel een must. Als je echter gewoon op zoek bent naar iets voor een dagelijkse maaltijd, overweeg dan een kleinere optie die beter in je ruimte past. Als je eenmaal hebt overwogen hoeveel mensen er gemiddeld aan tafel zullen zitten, is het tijd om na te denken over wat ze gaan doen terwijl ze aan tafel zitten. Zijn ze aan het lezen? Hebben ze ruimte nodig voor boeken en tijdschriften? Houdt iemand in je huis van schilderen of tekenen? Je kunt dan een dressoir toevoegen, zodat al deze activiteiten comfortabel gedaan kunnen worden.

Kies een vorm die bij je kamer en je levensstijl past

Ronde tafels zijn geweldig voor kleinere ruimtes, terwijl vierkante of rechthoekige tafels goed werken in grotere kamers. Als je wilt dat je eetkamer formeler aanvoelt, kies dan voor een ovale tafel. Dit zijn ook goede opties als je op zoek bent naar een tafel voor een groot aantal mensen. Je kunt meerdere stoelen rond de omtrek van deze vorm plaatsen zonder al te veel extra ruimte in beslag te nemen. Rechthoekige eettafels zijn perfect voor een informele omgeving, zoals die in familiekamers die het hele jaar door veel worden gebruikt.

Een eettafel op maat bij Nijhuis

Er zijn verschillende soorten en maten. Je moet weten waar je het gaat plaatsen, zodat je een geschikte maat kunt kiezen. Iedereen moet er ook nog comfortabel omheen kunnen zitten, dus de juiste maat is belangrijk. Nijhuis kan je hierbij helpen, want ze maken tafels op maat die voldoen aan jouw behoeftes. Je kunt niet alleen de vorm kiezen, maar ook de grootte en de breedte van de tafel. Je moet eerst de kamer opmeten, en vervolgens kun je hen een tafel laten maken die daar precies bij past.