Accent Wonen
Image default
Design en ontwerp

Tips voor het gezellig inrichten van je woonkamer

Onze woonkamer, de plek waar we toch minimaal enkele uren per dag doorbrengen. De één op de bank, de ander liever aan de eettafel. Toch zien we nog ontzettend vaak dat veel woonkamers niet gezellig zijn ingericht. Er ontbreekt een bepaalde stijl en ook is het vaak veel te druk qua meubels en allerlei andere prullaria. Ontzettend zonde, want veel mensen hebben geen idee dat de potentie enorm is. Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, ook met een klein budget, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Ruim je kamer op

De allereerste en ook direct mee eenvoudige stap om je woonkamer er direct een stuk gezelliger uit te laten zien, is door je woonkamer op te ruimen. Je zult namelijk zien, dat wanneer je de kasten, tafels en vensterbank netjes hebt, dit direct een compleet andere look en feel geeft aan je woonkamer. Vooral het dressoir is vaak een heikel punt in iedere woonkamer. Niet zo gek natuurlijk, aangezien een dressoir vaak niet veel hoger is dan een meter, is het een verleidelijke plek om er even snel wat op te leggen. Vervolgens laten het er vaak liggen, wat er dus voor zorgt dat de rommel zich opstapelt. 

Andere indeling

De indeling van je woonkamer is een manier waarop jij zonder dat je geld uit hoeft te geven, je woonkamer een volledige andere uitstraling kunt geven. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je bijvoorbeeld je boekenkast mangohout op een andere plek in de kamer zet en ook de bank verplaatst, dit zorgt voor een compleet ander aanzicht. Wel is het verstandig niet direct te beginnen met schuiven met van alles en nogwat, aangezien het natuurlijk ook heel goed kan dan bijvoorbeeld de bank helemaal niet past op de plek die jij voor ogen had. Het maken van een plattegrond is dan een verstandig idee. Zo kun je voor jezelf bepalen hoe je de indeling wilt hebben en of deze ook daadwerkelijk past. Wanneer je er dan over uit bent hoe het moet worden, kun je het daadwerkelijk zo gaan inrichten.

Blaas oude accessoires een nieuw leven in

De kans dat jij je kast nog vol hebt staan met tal van accessoires is natuurlijk vrij groot. Waar we vaak denken hier niets meer mee te kunnen, biedt het ons vaak ontzettend veel nieuwe mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een kandelaar uit je kast mixen met een kandelaar die je al in je kamer hebt staan. Ook een andere kleur behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Heb je er wel eens aan gedacht om bijvoorbeeld een kandelaar een andere kleur te spuiten? Hetzelfde kun je overigens ook prima doen met je meubels. Ben jij je dressoir zat, zet hem dan eens opnieuw in de lak, je zult zien dat je meubels weer zullen stralen als nieuw.