Accent Wonen
Image default
Deur kozijn raam trap

Hoe maak je de ramen winterproof?

Hoe maakt u de ramen winterproof?

Vanaf zomermaanden van 28 graden kunnen de gemiddelde temperaturen in de wintermaanden dalen tot een ijzige 13°. Naast de korte dagen, de sombere luchten en het nattere weer (en met de huidige gebeurtenissen die een meer uitdagende winter creëren dan de meeste), is het minste wat we voor onszelf kunnen doen om onze huizen helderder, warmer en gastvrijer te maken dan ooit. Kortom, om ze wintervast te maken.

Zijn uw ramen voldoende bescherm tegen de winter?

Voor talloze huishoudens kan het een constante (en kostbare) strijd zijn om kamers warm te houden tijdens de winter. Maar terwijl vloeren, muren en zolders goed kunnen worden geïsoleerd tegen warmteverlies in de winter, zijn enkele van de grootste boosdoeners achter ijskoude huizen eigenlijk hun ramen. Ramen kunnen enorme hoeveelheden warmteverlies veroorzaken als ze niet voldoende geïsoleerd zijn. Een huis met alleen enkele glasramen verbruikt gemiddeld 2x zoveel energie.

U zult dit effect vaak zelf voelen door in de winter dicht bij koude ramen te staan. Het glas voelt ijskoud aan en uw centen voor de centrale verwarming worden weggezogen door de koude lucht buiten. Er kunnen zelfs kleine scheurtjes in de voegkit zitten, of openingen in de raameenheid zelf, waardoor warme lucht naar buiten lekt en koude wind naar binnen komt. Maar er zijn ook genoeg maatregelen die u kunt nemen om dit warmteverlies via uw ramen te minimaliseren. Een optie om uw ramen te laten kitten door een kitspecialist.

Hoe maak u uw ramen winterbestendig?

Loop als eerste uw kitwerk na. Want dat geeft de meeste besparing. Een kitbedrijf zal dan de oude kitlaag verwijderen en een nieuwe aanbrengen. De vakkundige kitter kan probleemloos en volledig alle kit verwijderen, zodat een egaal oppervlak overblijft.
Zelfs een snelle naloop met verse kit kan een heel effectieve manier zijn om eventuele dunne scheuren of openingen rond de rand van uw raamvoegen bij te werken, waardoor ijzige tocht wordt geblokkeerd die in de winter non-stop in huizen kan lekken.

Ook een oplossing zijn themische gordijnen, die houden de warmte vast in de kamer en vormen een geïsoleerde barrière tegen koude ramen in de winter. Koude lucht komt vast te zitten tussen de binnenkant van het raam en de dikke geïsoleerde coating van deze gordijnen (vaak acrylschuim), waardoor een zak met warmere lucht ontstaat om uw ramen winterbestendig te maken tegen de koude buitenlucht.

Raamkozijnen (de delen van een raam die open scharnieren) kunnen een geweldige plek zijn om een ​​beetje extra winterbestendige isolatie toe te voegen. Een of twee rollen dikke schuimtape, die aan de binnenranden van raamkozijnen worden geplakt, kunnen een extra laag vormen om uw ramen winterbestendig te maken tegen koude tocht – en ze kunnen zelfs helpen om verkeerslawaai te dempen!

Het beste advies voor enkele ramen.

Het beste van alles is dat u dankzij het op maat gemaakte houtconstructie geen concessies hoeft te doen aan het uiterlijk van uw ramen om te profiteren van wintervaste, energiezuinige dubbele beglazing.

https://kitbedrijf-amsterdam.nl