Accent Wonen
Image default
Energie en verwarming

Keuzehulp om infrarood panelen te kiezen

Keuzehulp voor online advies voor infrarood panelen

Infraroodpanelen zijn populair. De reden is omdat ze gezonder, efficiënter en directe warmte afgeven aan de omgeving. Maar er is nog een reden: de energietransitie want Nederlands wil in 2050 van het gas af zijn. Infrarood verwarmen is dé toekomst van elektrisch verwarmen en het beste antwoord daarop. Daar komen we later op terug in dit artikel.

Maar het aanbod van panelen is gigantisch. Onze adviseurs worden veel gemaild en gebeld hoe infrarood verwarming werkt. Maar ook waar moet ik op letten bij de aanschaf, en wat is het beste voor mijn situatie? Wij leggen het uit en nemen je mee in de keuzehulp voor infrarood panelen.

 

Hoe werken infraroodpanelen?

Infrarood verwarming is vrij recente innovatie maar is de meest efficiëntste vorm van elektrisch verwarmen. Het verwarmt directer en gericht één plek in huis, zoals een zithoek, badkamer, of eettafel.

Het werkt op basis van langgolvige en voor het oog onzichtbare infraroodstraling. Is infrarood schadelijk voor je lichaam? Nee, want het dringt niet door de huid.

Wanneer je in het directe bereik van het paneel zit, voelt het behaaglijk en net alsof je in de echte zon zit. Een infraroodpaneel verwarmt zeer efficiënt omdat het alleen het gebied onder (óf naast) het paneel wordt verwarmd wordt.

Hierdoor gaat er geen energie verloren aan het opwarmen van de luchtmassa om je heen. Bijkomstig voordeel is dat het geen luchtcirculatie veroorzaakt in een ruimte, en dat heeft veel voordelen voor je gezondheid. In totaal zijn er elf voordelen van infrarood verwarming en daardoor is het een toekomstbestendig, stijlvol en gezond alternatief voor je huidige CV verwarming!

 

Het starten van de keuzehulp voor infrarood panelen

In de eerste stap moet je de keuze maken of je infrarood gaat inzetten voor hoofd- of bijverwarming. In bestaande huizen wordt het meestal als bijverwarming ingezet in de woonkamer.

Zit je altijd op de zitbank tv te kijken, of achter je bureau in je werkkamer op de eerste verdieping? Of wil je verwarmd worden zodra je de badkamer instapt?

Dan zijn infraroodpanelen de beste uitkomst. Zolang je in het bereik van het paneel blijft, voel je direct de comfortabele warmte. Als je buiten de verwarmde “zone” gaat, voel je minder of geen warmte meer. Het is directe verwarming en lucht buiten die zone wordt niet verwarmd.

Door doelgericht te verwarmen kan je de centrale verwarming in huis tot wel 2 a 3 graden lager instellen. Efficiënt, en goed voor je gasverbruik dus goed voor je  portemonnee!

Meer weten? Bezoek onze kennisbank voor infrarood verwarming of start de keuzehulp.

https://extrawarmte.nl/energieadvies/keuzehulp-infrarood-paneel/