Accent Wonen
Image default
Huis bouwen

Huis kopen in Enschede en Hengelo: De charme van Twente

Als makelaar in Enschede, is het een waar genoegen om te zien hoe deze steden steeds meer in trek raken bij woningzoekenden. Twente, gelegen in het oosten van Nederland, biedt een unieke combinatie van historische charme, moderne voorzieningen en een hechte gemeenschapssfeer. Laten we eens kijken naar wat deze regio’s zo aantrekkelijk maakt voor potentiële bewoners.

Wat maakt wonen in regio Enschede of Hengelo zo aantrekkelijk?

 1. Natuurpracht: Twente staat bekend om zijn weelderige groene landschappen, uitgestrekte bossen en schilderachtige landwegen. Als natuurliefhebber vind je hier talloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen en van de natuur te genieten.

 2. Stedelijke voorzieningen: Enschede en Hengelo bieden een uitstekende mix van stedelijke voorzieningen. Winkels, restaurants, theaters en culturele evenementen zijn allemaal binnen handbereik.

 3. Onderwijs en werkgelegenheid: De regio herbergt de Universiteit Twente en tal van andere onderwijsinstellingen, wat het tot een centrum van kennis en innovatie maakt. Bovendien zijn er diverse bedrijven gevestigd, wat kansen biedt op werk en carrière.

 4. Gemeenschapssfeer: Twentenaren staan bekend om hun gastvrijheid en hechte gemeenschapszin. Er zijn veel lokale evenementen en festivals die bijdragen aan een sterk gevoel van verbondenheid.

Bezienswaardigheden in Enschede & Hengelo

 1. Rijksmuseum Twenthe: Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie kunst en culturele artefacten, waardoor het een culturele schat is voor de regio.

 2. De Grolsch Veste: Thuisbasis van FC Twente, dit stadion is niet alleen een sportieve locatie, maar ook een plek voor concerten en evenementen.

 3. Landgoed Twickel: Een adembenemend landgoed met historische gebouwen, tuinen en bossen, ideaal voor een ontspannen dagje uit.

 4. Oyfo Kunst & Techniek: Een interactief museum waar bezoekers kunnen experimenteren met kunst en technologie, leuk voor alle leeftijden.

Hoe gelukkig zijn mensen die in Twente wonen?

Onderzoeken tonen aan dat mensen die in Twente wonen vaak hoog scoren op geluk en tevredenheid. De schone lucht, groene omgevingen en sterke gemeenschapsbanden dragen bij aan een gevoel van welzijn. Ook de relatief lage kosten van levensonderhoud en de balans tussen werk en vrije tijd dragen bij aan de tevredenheid van de bewoners.

Nieuwbouwprojecten in Enschede en Hengelo

Enschede en Hengelo zijn constant in ontwikkeling, met tal van nieuwbouwprojecten die de aandacht trekken van kopers en investeerders. Enkele gewilde nieuwbouwprojecten zijn onder andere:

 1. De Boddenkamp, Enschede: Dit project biedt luxe appartementen en stadswoningen in het hart van Enschede, met moderne voorzieningen en een stedelijke levensstijl.

 2. Hengelo Stadsveld: Hier vind je een mix van moderne appartementen en gezinswoningen, omgeven door groen en op korte afstand van stadscentra.

 3. Roombeek, Enschede: Dit gebied heeft zich na de vuurwerkramp in 2000 getransformeerd tot een levendige wijk met moderne woningen, kunst, en culturele voorzieningen.

De regio Enschede en Hengelo biedt een aantrekkelijke levensstijl voor mensen van alle leeftijden. De combinatie van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en een sterke gemeenschapsgeest maakt het een geweldige plek om te wonen. Als u op zoek bent naar uw droomwoning in Twente, staan wij als makelaar klaar om u te helpen bij het vinden van de perfecte woning die aan al uw wensen voldoet. Welkom in Twente!

Huis kopen in Enschede of Hengelo? Kies voor Marcel Kon!

Als je een huis wilt kopen in Hengelo, dan is het van groot belang om samen te werken met de juiste makelaar, en daarvoor hoef je niet verder te kijken dan Marcel Kon Makelaardij. Marcel Kon Makelaardij is alom erkend als de nummer 1 makelaar in Twente, en om goede reden.

Dit makelaarskantoor onderscheidt zichzelf door zijn persoonlijke, nuchtere, en betrokken aanpak. Bij Marcel Kon Makelaardij begrijpen ze als geen ander dat het kopen van een huis een van de belangrijkste beslissingen in je leven is, en daarom nemen ze de tijd om echt naar je wensen en behoeften te luisteren. Of je nu op zoek bent naar een appartement in het bruisende centrum van Enschede of een gezinswoning in een rustige buitenwijk van Hengelo, Marcel Kon Makelaardij staat altijd voor je klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Een van de dingen die Marcel Kon Makelaardij uniek maakt, is hun toewijding aan goede bereikbaarheid. Het team is altijd bereikbaar om je vragen te beantwoorden, advies te geven, of om je door de papierwinkel te loodsen. Ze begrijpen dat het kopen van een huis soms hectisch kan zijn, en daarom streven ze ernaar om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bovendien heeft Marcel Kon Makelaardij niet alleen expertise op het gebied van woningmakelaardij, maar ze hebben ook een bedrijfsmakelaar in dienst die uitstekend bekend is met de zakelijke markt in Twente. Dus als je op zoek bent naar zakelijk onroerend goed in deze regio, kun je erop vertrouwen dat ze je de beste begeleiding kunnen bieden.

Kortom, of je nu een huis wilt kopen in Enschede, Hengelo, of ergens anders in Twente, Marcel Kon Makelaardij is de partner die je zoekt. Hun persoonlijke benadering, nuchtere mentaliteit, en diepgaande kennis van de Twentse markt maken hen de ideale keuze voor al je vastgoedbehoeften. Neem vandaag nog contact op en ontdek waarom Marcel Kon Makelaardij de nummer 1 makelaar in Twente is!

https://www.marcel-kon.nl/