Accent Wonen
Image default
Inrichting

Hoe gebruik je een rond vloerkleed?

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten vloerkleden in verschillende stijlen, vormen en maten verkrijgbaar. Je hebt de meer traditionele rechthoekige kleden, maar ook vierkante, ovale en ronde varianten. En laten we vooral de langwerpige en smalle lopers niet vergeten. Sommige van de meest interessante moderne vloerkleden wijken helemaal af van de standaard vormen en hebben juist een meer organische of geometrische uitstraling. In dit artikel gaan we echter dieper in op een rond vloerkleed. We bespreken in welke situaties ronde vloerkleden het beste tot hun recht komen en waar je op moet letten bij het kiezen van het beste ronde vloerkleed voor jouw huis..

De vorm bepalen

De juiste vorm kiezen voor een tapijt kan lastig zijn, maar het kan echt een verschil maken in een kamer. Over het algemeen wordt gezegd dat je het beste een tapijt van Volero kunt kiezen met dezelfde vorm als de kamer waar het in komt te liggen. Dit zorgt voor een mooie balans en harmonie in de ruimte. Er is echter een uitzondering als het gaat om een tapijt bij de eettafel. Daarbij moet je kijken naar de vorm van de tafel in plaats van de kamer. Het tapijt moet namelijk goed samenwerken met de tafel, zodat het er niet rommelig uitziet. Uiteindelijk moet je vooral kiezen wat jij mooi vindt.

Waar gebruik je ronde tapijten?

Ronde tapijten kunnen op verschillende plekken heel mooi staan. Ze zijn vooral handig om gezellige hoekjes te creëren in grote open woonruimtes. Als je bijvoorbeeld een L-vormige bank hebt, kun je er een rond tapijt onder leggen om een knusse plek te maken waar je kunt praten en ontspannen. Ook bij zonnige ramen kunnen ronde tapijten de scherpe hoeken wat zachter maken en zorgen voor een knusse sfeer. Onder een ronde eettafel passen ze perfect en geven ze een mooie uitstraling tijdens het eten. Als je kiest voor tapijten gemaakt van kort geweven wol, zijn ze ook nog eens makkelijk schoon te houden, omdat wol van nature vlekbestendig en hypoallergeen is.

Hoe groot moet deze zijn?

Hoe groot moet een ronde vloerkleed zijn? Kies de juiste maat. Als het kleed te klein is in vergelijking met de kamer, zal het er eigenlijk voor zorgen dat de ruimte druk en vol lijkt. Voor een ruim en ontspannen gevoel is het beter om een groter kleed te nemen, ongeacht de vorm ervan. Ook moet je kijken hoe het past bij je meubels. Als het kleed te klein is ten opzichte van je eettafel of bank, voelt de hele ruimte niet in balans. Een handige tip om de juiste maat voor je kamer te bepalen, is om wat schilderstape te gebruiken en op de vloer te markeren waar je denkt dat het kleed moet liggen. Meet dan die afstand op met een meetlint en noteer de afmetingen. In vloerkleden, online of in winkels kun je dan terugkijken naar die afmetingen. Het kan zijn dat je niet precies dezelfde afmetingen vindt, maar het is een goed startpunt om naar te kijken.

https://www.volero.nl/