Accent Wonen
Image default
Keukens

De nieuwste houten keuken trends op een rijtje!

Houten keukens zijn een populaire keuze vanwege hun warme uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid. In dit artikel zullen we enkele van de trends bespreken die momenteel populair zijn bij houten keukens. Bekijk ook onze website Rolan Keukens voor meerdere opkomende trends!

Minimalisme

Minimalistische ontwerpen zijn momenteel erg populair in houten keukens. Dit betekent dat er minder versieringen en accenten worden gebruikt en dat de keuken een strakke en moderne uitstraling heeft. Houten keukens in minimalistische stijl hebben vaak gladde oppervlakken, strakke lijnen en een monochrome kleurenpalet.

Contrasterende kleuren

Een andere trend bij houten keukens is het gebruik van contrasterende kleuren. Dit kan betekenen dat er verschillende kleuren hout worden gebruikt voor de kasten en het aanrechtblad, of dat er contrasterende kleuren worden gebruikt voor de achterwand of de vloer. Deze trend voegt visuele interesse en diepte toe aan de keuken en kan helpen om de ruimte te definiëren.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een groeiende trend in alle aspecten van het leven, inclusief de keuken. Houten keukens die zijn gemaakt van duurzame materialen en geproduceerd zijn met duurzame methoden zijn momenteel erg in trek. Dit kan betekenen dat er houtsoorten worden gebruikt die afkomstig zijn van duurzame bronnen, of dat er gerecyclede materialen worden gebruikt voor de kasten of het aanrechtblad.

Geïntegreerde apparaten

Een andere trend in houten keukens is de integratie van apparaten in de kasten en het aanrechtblad. Dit betekent dat de apparaten naadloos worden geïntegreerd in de keuken, wat zorgt voor een strak en georganiseerd uiterlijk. Het kan ook helpen om meer ruimte te creëren op het aanrechtblad en in de kasten.

Open opbergmogelijkheden

Open opbergmogelijkheden zijn momenteel ook een trend in houten keukens. Dit betekent dat er open planken of rekken worden gebruikt in plaats van gesloten kasten. Dit kan helpen om de keuken een ruimtelijker gevoel te geven en om de ruimte meer open en uitnodigend te maken.