Accent Wonen
Image default
Meubels

De HÅG Capisco is een bizarre ergonomische design bureaustoel – voor mensen die niet stil kunnen zit

 

De Capisco Puls van HÅG heeft een opmerkelijk design. Ondanks de minimalistische look biedt de stoel een comfortabele en ergonomisch gezonde zitervaring. Je ervaart een veelheid aan zitposities. De HAG Capisco Puls, de versie met kunststof afwerking is nog steeds comfortabel voor kort werk. De originele Capisco is comfortabeler. Die is afgewerkt met een gestoffeerde zitting en rugsteun. 

De HÅG Capisco bureaustoel is een designicoon. Ontworpen door Peter Opsvik. Het design van de stoel blijft de tand des tijds doorstaan. De bekende Noorse ontwerper inspireerde zich door de houding van een ruiter. De unieke zadelzitting en de unieke vorm van de stoel bieden eindeloze manieren om te zitten of half te staan. Het opzet is om je aan te moedigen om je positie te veranderen. Bewegen is een plezier met deze stoel. 

De HÅG Capisco 8106 is al jaren een bestseller. De zadelzitting kan worden versteld tussen een lage en hoge werkpositie. Tot een helemaal staande positie, zodat je dynamisch kan werken maar toch een stabiele positie behoudt. 

 

De Voordelen van de Capisco 8106

  • Perfect voor het wisselen tussen zitten en staan met een in hoogte verstelbaar bureau.

  • Gemaakt voor meer bewegingsvrijheid, variatie en natuurlijke zithoudingen.

  • Zorgt voor een rechte zithouding en een natuurlijke kromming van de onderrug.

  • Maakt het gemakkelijk om actief te zitten met een half staande positie.

 

Naast de zadelzitting die versteld kan worden hoog-laag, is ook de zithoogte, zitdiepte en rughoogte instelbaar. De kantelweerstand is eveneens instelbaar en vergrendelbaar. De voetsteun is standaard verkrijgbaar in twee kleuren: in zwart of zilver gelakt aluminium. 

De Capisco is ook een ecologisch stoel. Zo is de stoel deels recycleerbaar en ook deels gemaakt van gerecycleerde materialen. 

De eigenzinnige Capisco van HÅG lijkt totaal niet op de typische high-end bureaustoel. In de kunststof versie, de Capisco Puls is de stoel verkrijgbaar vanaf ongeveer 549 euro. De originele Capisco met bekleding kost al gauw 1.335 euro. Toch is hij uiterst comfortabel voor minder dan 4 uur bureauwerk. Hij zorgt ervoor dat je niet stil zit – en stimuleert je om te bewegen. 

Akkoord, de Capisco vraagt een aanzienlijke investering. Maar het is een eyecatcher voor de volgende 10 jaar. die jou toelaat om gezond te werken. Er geldt een garantie van 10 jaar op de kerncomponenten. Duurzaamheid verzekerd. Vergeet ook niet dat het ontwerp al sinds 1984 bestaat.

Voor wie meer dan 1000 euro toch te veel is voor een stoel, en je niet erg lang hoeft te zitten is er nog de Capisco Puls. Deze optie is functioneel identiek aan de Capisco, maar heeft een plastic rugleuning en een iets aangepast ontwerp met een smaller zadel. Dat smallere zadel past ook beter bij zitters met een smaller bekken. 

Hoe dan ook, als je zo ver in deze bespreking bent gekomen overweeg je waarschijnlijk wel om te investeren in een goede bureaustoel. Het zou nu duidelijk moeten zijn: als je het type bent dat graag ‘actief zit’, beweegt, ronddraait in zijn stoel, zittend en staand werk afwisselt, met een zit-sta bureau aanpast, of gewoon graag beweegt tijdens het werk in het algemeen, dan is het moeilijk een betere investering te bedenken dan de Capisco. Bekijk de verschillende HAG Capisco bureaustoelen op Quiesco.nl.

De Capisco is duidelijk niet voor iedereen, maar geen enkele bureaustoel is dat. Het is een geweldige stoel voor de juiste mensen.