Accent Wonen
Image default
Isolatie

Wanneer is kiezen voor bodemparels verstandig?

Er zijn verschillende manieren van vloerisolatie. Een manier is bodemisolatie met bodemparels. In deze blog leg ik uit wanneer dat een verstandige keuze is.

 

Vloerisolatie in het algemeen

Het is sowieso verstandig om te kiezen voor vloerisolatie. Geen last meer van koude vloeren in de winter, een besparing op je energierekening én een beter energielabel voor je woning. Zélfs wanneer je vloer al geïsoleerd is, kan de isolatie vaak worden verbeterd. Isolatie is een slimme manier om geld te besparen, vooral nu de energiekosten zo hoog zijn.

 

Vloerisolatie met bodemparels

Er zijn verschillende isolatiematerialen voor je vloer. Vaak wordt er gebruik gemaakt van isolatieparels. Isolatieparels worden in de kruipruimte gestort en liggen daar op de bodem, ookwel bodemisolatie genoemd. De parels zijn gemaakt van piepschuim en vullen zelfs de kleinste gaatjes op. Ze voorzien je huis van een flinke laag isolatie.

 

Maar waarom zijn bodemparels dan de juiste keuze?

Bij kruipruimtes lager dan vijftig centimeter hebben isolatiemonteurs te weinig ruimte om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Maar dát is het grote voordeel aan isolatieparels, de monteurs hoeven helemaal geen ruimte te hebben om de werkzaamheden uit te voeren. De parels worden in de kruipruimte gestort zonder dat de isolatiemonteur in de kruipruimte is. Daarnaast blijft de kruipruimte ook voor jezelf toegankelijk, de parels blijven namelijk losliggen. Wanneer je de kruipruimte betreedt schuiven de parels aan de kant. Ook wanneer er water in uw kruipruimte staat, zijn bodemparels mogelijk. De parels lossen in dat geval schimmelvorming en muffe luchtjes op.

 

Ben je benieuwd of bodemparels voor jou de juiste keuze zijn? Neem dan contact op met een betrouwbaar isolatiebedrijf zoals Alpine Isolatie. Zij helpen je met het juiste advies.