Accent Wonen
Image default
Slaapkamer

Hoe creëer je een ontspannen en rustgevende slaapkamer

Een goede nachtrust is de basis voor een goede dag. Je hebt meer energie, goede zin en bent een stuk productiever. Een ontspannen en rustgevende slaapkamer kan hier heel goed aan bijdragen. In deze blog geven we je een paar tips hoe je een ontspannen en rustgevende slaapkamer kan creëren.

Kleur en stijl

Een goed begin om je slaapkamer in te richten is natuurlijk via de stijl en kleur te kiezen. Om een ontspannen sfeer te maken in jouw slaapkamer zijn rustige tonen en stijlen het beste. Het gebruik van natuurlijke kleuren zijn een goed begin om een rustige sfeer te vormen. Denk aan kleuren zoals groen, blauw of grijs voor de muren en het beddengoed. Verder is het ook handig om rustgevende meubels te plaatsen die passen bij de kleuren van de muren. En houten nachtkastje geeft meer rust dan een fel wit kastje.

Externe factoren

Er zijn ook factoren buiten je slaapkamer om die effect hebben op een goede nachtrust. Het verminderen van externe geluiden is een eerste grote stap voor het zorgen van een ontspannen en rustgevende sfeer. Het is heel vervelend als het verkeer of jou buren je slaap verstoren. Het is daarom ook heel belangrijk dat je zorgt voor een goede akoestiek in je slaapkamer. Verder is het ook fijn dat je kamer goed geïsoleerd is. In de zomer wil je natuurlijk dat het geen 30 graden op je slaapkamer is en in de winter wil je juist niet dat je bevroren wakker wordt. Door te zorgen dat je kamer goed geïsoleerd is en op dezelfde temperatuur blijft zorg je voor een ontspannen nacht.

Kleine belangrijke details

Een belangrijk ding dat vaak over het hoofd wordt gezien is elektronica. Telefoons tablets en televisies kunnen onze slaap verstoren. Hoe meer elektronica op je slaapkamer te vinden is, hoe groter de kans dat je vlak voor het slapen hierdoor afgeleid wordt. Het licht dat van deze apparaten afkomt laat je brein ook nog eens denken dat je niet moet gaan slapen. Dus het leid je af en je valt er moeilijker door in slaap. Verder kan het ook mooi zijn om wat planten toe te voegen aan je slaapkamer. Dit helpt mee om die natuurlijke stijl te creëren die zorgt voor wat extra rust in de kamer. Planten in je slaapkamer verbeteren ook de luchtkwaliteit en dit helpt natuurlijk om beter te slapen. Een ander detail dat snel over het hoofd wordt gezien is het gebruik van zacht en comfortabel beddengoed. Een comfortabel bed speelt een grote rol bij het hebben van een goede nachtrust. Kies daarom voor zacht beddengoed dat je lichaam ondersteunt en warm houd.