Accent Wonen
Image default
Slapen

Waar op letten bij een matras kopen?

 

Als je besluit een matras of matrassen te kopen dan zal je je verbazen hoeveel soorten en verschillende er op de markt zijn. Belangrijk tijdens de koop is om helder te krijgen wat je precies je verlangens en wensen zijn. Daarnaast is het belangrijk om kennis te hebben wat de voordelen en wat de nadelen van matrassen zijn. Je hebt koele matrassen en je hebt warme matrassen. Daarnaast kan het ene matras verend zijn waar je makkelijker kunt meedraaien terwijl andere matrassen je juist een soort van vastleggen. 

Wat voor type matras kun je het beste kiezen?

Bij het aanschaffen van een nieuw matras is het beste om een aantal richtlijnen in je achterhoofd te houden. Het materiaal is één van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden als je besluit een nieuw matras te kopen. Matrassen verschillen van elkaar door de gebruikte materialen en zorgen voor een eigen warmte. Zo is een Pocket matras heel koel en kan koud zijn, terwijl een Latex matras relatief warm is. Een koudschuim matras heeft een neutrale temperatuur, terwijl een traagschuim matras een gemiddelde temperatuur heeft.

Hoe zit het met de lichamelijke aspecten bij het kopen van een matras?

Ook is het verstandig om de lichamelijke aspecten mee te wegen in de aanschaf van een nieuw matras. Bij lichamelijke aspecten kun je denken aan lengte, postuur en lichaamsgewicht. Maar ook aspecten zoals lichamelijke klachten. Denk aan allergieën, rugklachten en gewrichtsklachten. Daarnaast is het van belang om te weten hoe je precies slaapt. Slaap je op je rug, zij of buik? Dit is ook belangrijk om te weten als je een nieuw matras gaat kopen. 

Alleen nieuw matras of met compleet nieuw bed?

Ga je alleen een nieuw matras kopen of met een compleet nieuw bed? Als je ook een nieuw bedbodem gaat kopen dan is het belangrijk dat deze goed in combinatie met het matras werkt. Schotelbodems zijn goed voor traagschuim en koudschuim matrassen, terwijl een Pocket matras goed werkt met een boxspring bedbodem. Let ook op dat het nieuwe matras op een verstelbare bedbodem past, want niet elk matras kan gebruikt worden op een elektrische bedbodem. 

Proefliggen op de nieuwe matrassen?

Tijdens het proefliggen op matrassen is het belangrijk dat je goed uitgerust moet zijn. Proefliggen doe je dan ook het beste in de ochtend als je niet moe bent. Breng daarnaast je eigen kussen mee en ga in je favoriete houding liggen. Doe je schoenen uit en draag soepele kleding. Voel je je ontspannen en zorgt het matras voor een goede ondersteuning? Kijk of het omdraaien makkelijk gaat of gaat het moeilijk? Proeftijd is in dit geval echt aan te raden. Interesse in een topper matras?

 

https://accentwonen.nl/waar-op-letten-bij-een-matras