Accent Wonen
Image default
Kamers en ruimtes

Hoe zorg je voor een fijne werkplek thuis?

Je huis wordt pas echt een fijn thuis als je er helemaal tot rust kunt komen. Hetzelfde geldt voor een werkplek aan huis. Je kunt hier pas fijn werken als je ook daadwerkelijk de rust krijgt om je goed te kunnen concentreren. Ga je voor jezelf een werkplek inrichten, dan is het van essentieel belang dat je hier makkelijk tot rust komt en goed kunt focussen op je werkzaamheden. Door deze stappen te volgen creëer je eenvoudig een fijne werkplek voor jezelf.

Kies een rustige ruimte in huis of schaf een geluidscabine aan

Wil je rustig werken, dan staat een rustige, stille omgeving bovenaan je lijstje om goed te kunnen werken. Kies daarom een ruimte uit in huis die je gaat transformeren tot thuiskantoor. Let er hierbij op dat het een ruimte is waar je ook echt de rust krijgt om te werken. Dit kan bijvoorbeeld een klein kamertje zijn wat je omtovert tot thuiskantoor. Maar bijvoorbeeld niet een klein hoekje in de woonkamer, want dit is waar de meeste gezinsleden hun tijd zullen spenderen. Heb je niet zo’n ruimte in huis maar wil je wel een rustige werkplek? Kijk dan eens bij Esmono Sound. Zij hebben een ruim aanbod geluidsstudio’s op maat waarin je helemaal tot rust kunt komen.

Zorg ervoor dat alle kantoorbenodigdheden binnen handbereik zijn

Niets is zo irritant als een belletje krijgen van een klant, en vervolgens geen tafel of papier binnen handbereik hebben om even iets te noteren. Ook even een printje maken of iets scannen moet je snel kunnen regelen. Zorg daarom dat de zogenaamde ‘office essentials’ binnen handbereik zijn. Dit is dus printpapier in A4-formaat, een laptop, muis en eventueel muismat, pennen, potloden, liniealen, post-its, een printer en overige noodzakelijke items. Zo kun je snel schakelen en bespaar je jezelf een hoop ergernissen.

Maak je ruimte naast functioneel ook gezellig

Wie wordt er enthousiast van een hele steriele witte ruimte, waarbij je letterlijk alleen vier muren om je heen hebt? Juist waarschijnlijk maar weinig mensen. Om dus niet thuis het gevoel te krijgen dat je in een isoleercel zit, is het belangrijk om je thuiswerkplek leuk aan te kleden. Heb je een bestaande kamer uitgekozen, kies dan bijvoorbeeld voor een leuk kleurtje of een mooi behang op de muren. Heb je gekozen voor een geluiddempende cabine, dan kun je dit opfleuren met een paar leuke groene planten, een paar schilderijtjes hier en daar en vrolijk gekleurde meubels. Zo wordt het een feestje om terug te gaan naar je werkplek en kun je in alle rust relaxed thuis werken.

 

https://esmono.nl/