Accent Wonen
Image default
Wonen in een appartement

De mooiste wandtekeningen vind je zo!

Mooie decoratie is een belangrijk onderdeel van elke woning, dat is zeker. Dat wil ook zeggen dat je best zoveel mogelijk aandacht besteedt aan de details, zoals bijvoorbeeld wandtekeningen.

Hoewel tekeningen op de muren van de woning niet bepaald een standaard vorm van decoratie zijn, kunnen ze toch heel wat toevoegen aan de uitstraling van je interieur. Maar hoe vind je nu precies de beste wandtekeningen voor jouw interieur?

 

3 handige tips voor de beste wandtekeningen

Elk interieur is anders en heeft dan ook andere behoeftes op het vlak van inrichting en afwerking. Gebruik je de volgende tips, dan vind je binnen de kortste keren precies de wandtekening die je nodig hebt om jouw woonstijl in de verf te zetten:

 

1. Ga voor bijpassende kleuren

Kleur valt op, en het is zelfs één van de meest belangrijke elementen in je interieur. Het spreekt voor zich dat je dan ook let op de kleuren en tinten die al in je inrichting aanwezig zijn als je een wandtekening zoekt. Dat wil niet zeggen dat je helemaal dezelfde kleuren moet gaan kiezen, maar probeer wel binnen bepaalde grenzen te blijven en bijvoorbeeld de kleurgroepen te respecteren. Ook complementaire kleuren zijn een goed idee, en hier en daar een contrast kan zelfs helpen om je inrichting interessant te houden!

 

2. Rust versus blikvanger

Vervolgens is het ook belangrijk dat je op voorhand beseft welk effect een specifieke wandtekening zal hebben op de uitstraling van je interieur. Er bestaan bijvoorbeeld tekeningen die vooral rust uitstralen door het gebruik van zachte kleuren, niet al te scherpe contrasten en een sober gebruik van verschillende vormen. Denk maar aan een wandtekening met wolkjes voor de babykamer. Aan de andere kant vind je natuurlijk ook tal van tekeningen die juist opvallen door het gebruik van felle tinten, onnatuurlijke geometrische vormen of panorama’s die de aandacht trekken.

 

3. Het formaat van de wandtekening

Ten slotte kies je best een wandtekening die qua afmetingen een beetje bij je voorkeur en woning past. Wil je bijvoorbeeld een babykamer prachtig inrichten en heb je nog voldoende ruimte op de muren voor een grote afbeelding? Houd je dan zeker niet in en ga voor een grote, opvallende afbeelding die goed bij de inrichting past. Aan de andere kant kan een dergelijke tekening ook fungeren als extraatje bovenop de decoratie die je al hebt. Op die manier gaat het meer over een soort van schilderij, dat een leeg hoekje in de woonkamer of hal subtiel opvult.

 

Wandtekeningen van kwaliteit zijn de moeite waard

Naast bovenstaande factoren is het ten slotte erg belangrijk dat je kiest voor een wandtekening die zorgvuldig is gemaakt, professioneel wordt geplaatst en daarbij gewoon aan jouw persoonlijke verwachtingen voldoet. Op die manier krijgt je interieur precies de uitstraling die je wilt, en dat is natuurlijk nog altijd prioriteit!