Accent Wonen
Image default
Woning en Tuin

Rode beuk, uitstekende keuze voor in je tuin

Hey tuinliefhebber! Als we het hebben over een boom die jouw tuin echt kan opfleuren, je tuin een prachtige en levendige uitstraling kan geven, dan hebben we het natuurlijk over de rode beuk. Deze boom is de perfecte boom als je op zoek bent naar een boom dat schoonheid heeft, maar tegelijkertijd ook karakter. Naast de schoonheid die de rode beuk met zich meebrengt, brengt het nog meer voordelen met zich mee, het overwegen van deze boom in je tuin is het daarom zeker waard!

De schoonheid van de rode beuk

Het grootste voordeel van de rode beuk is natuurlijk de schoonheid die het met zich meebrengt, de boom staat onder de echte boomliefhebbers bekend onder de Latijnse naam Fagus sylvatica ‘Purpurea’, deze boom kan je tuin echt omtoveren. Hetgeen wat deze boom zo uniek maakt is de prachtige kleur van het blad het gehele jaar door. Wanneer de lente begint verandert de kleur van het blad in mooi glanzende bladeren, deze veranderen gedurende de seizoenen naar een dieprode kleur. In de herfst verandert de kleur van het blad naar een levendige oranjebruine kleur, de rode beuk is het gehele jaar door een lust voor oog, in de lente, zomer, herfst en de winter!

De voordelen voor de tuin van de rode beuk

Naast het grootste voordeel dat de boom een mooie schoonheid meeneemt naar je tuin, neemt het nog meer voordelen mee, namelijk ook voor de natuur en de tuinier. De boom is een walhalla voor verschillende vogels en insecten en trekt deze allemaal aan, je tuin wordt hierdoor levendig en barst van de biodiversiteit. De dichte takken van de beuk zijn ideaal voor vogels om zich te gaan nestelen. Voor insecten is deze boom een voedselbron en biedt het beschutting, de insecten bezoeken de boom graag. Nog een voordeel is dat het werkt als een natuurlijke schutting, de boom is een echte windbreker. Hierdoor kan je zelfs wanneer het hard waait genieten van je tuin. 

 

Concluderend is de rode beuk een uitstekende keuze als je een echte tuinliefhebber bent. De boom heeft een prachtige schoonheid het gehele jaar door, van een dieprode kleur naar glanzend oranjebruin, daarnaast brengt het veel biodiversiteit met zich mee, door de dichte takken nestelen vogels zich graag, voor insecten is het ook zeker een bezoekje waard, de boom dient als windbreker en is het dus ideaal om zelfs met wind in de tuin te genieten. Bij kiezen voor een boom in je tuin, overweeg dan zeker de rode beuk!


https://www.brienissen.nl/content/79-rode-beuk